Predrag Sekulić: Jeftiniji letovi uskoro i za građane iz Crne Gore

“U ovom trenutku pregovara se sa Rajanerom, Izi džetom i Viz erom koje su tri top kompanije ovog tipa”, saopštio je Sekulić.

55 pregleda0 komentar(a)
predrag sekulic, Foto: Savo Prelević
18.02.2011. 14:11h

Vlada je pri kraju pregovora sa tri lou kost kompanije i očekuje da će za mjesec imati odgovore, saopštio je ministar turizma, Predrag Sekulić, javlja MINA. “U ovom trenutku pregovara se sa Rajanerom, Izi džetom i Viz erom koje su tri top kompanije ovog tipa”, saopštio je Sekulić nakon sjednice Koordinacionog tima za praćenje i pripremu ljetnje turističke sezone.

U Vladi se nadaju da će se, ukoliko jeftini letovi budu uvedeni, produžiti pred i post sezona. U regionu jedino Crna Gora nema ugovore sa lou kost kompanijama, a Sekulić smatra da bi ukoliko se postigne dogovor sa bilo kojom od ove tri kompanije, sezona bila poboljšana.

"To će nam pomoći da napravimo dobre vazdušne mostove prema svim gradovima Evrope, s obzirom na to da smo mi klasična vazdušna destinacija", rekao je Sekulić.

Sastanku Koordinacionog tima prisustvovali su i predstavnici Montenegro erlajnsa /Airlines/ i Aerodroma Crne Gore. “Aerodromi su jasno iskazali interes za dovođenje lou kost kompanija, pa će im možda dati i neke olakšice”, kazao je Sekulić. On je dodao da će sve što bude ponuđeno lou kost kompanijama, predhodno biti ponuđeno Montenegro erlajnsu kao nacionalnoj kompaniji. "Nadam se da će i oni biti dio cijele te priče”, rekao je Sekulić.