Autom upao u kanal na magistrali

Đorđe Jovićević pokušao je automobilom da izađe iz svog dvorišta i da se uključi u saobraćaj, ali je upao u kanal u dijelu puta na kome se radi kanalizacija.

131 pregleda0 komentar(a)
auto u kanalu, Foto: Željko Komnenović
18.02.2011. 12:21h

Nevrijeme koje je zadesilo Tivat pričinilo je brojne probleme učesnicima u saobraćaju na dionici Jadranske magistrale na kojoj se izvode radovi na izgradnji kanalizacionog sistema. Bujice su odnijele dio tampona a rupe je ispunila voda, koje su automobili sa teškoćama savladavali.

Đorđe Jovićević koji stanuje na Župi pokušao je automobilom da izađe iz svog dvorišta i da se uključi u saobraćaj, ali je upao u kanal u dijelu puta na kome se radi kanalizacija jer je kiša tokom noći odnijela pješčani nasip.

„Krenuo sam da izađem na put i upao u rupu pokušavajući da je zaobiđem. Voda je odnijela nasip, ostala je rupa koju od vode nijesam vidio. Radnici su mi tokom noći ispred ulaza postavili crvenu traku. Jedan radnik je tu stajao i gledao, ništa mi nije rekao niti me upozorio. Radovi na magistrali ispred moje kuće i radnje traju od početka decembra. To mi direktno utiče na posao. Niti se mušterija može parkirati, niti može preći preko ovog gliba, prašina mi ulijeće u radnju konstatno“, rekao nam je Jovićević koji ispred kuće drži kiosk brze hrane.

70 litara kiše po metru kvadratnom

Na teritoriji Tivta palo je 70 litara kiše po metru kvadratnoj, a pored bujica vode koje su izbijale iz šahtova i kanala po magistralnom putu, posao ekipama Komunalnog preduzeća komplikovao je i plimni talas.

Prizemlje nekoliko kuća, lamele „A1“ i zgrade „B“ na Seljanovu je bilo poplavljeno, a vodu iz suterena pumpama za vodu do popodnevnih sati crpjeli su tivatski vatrogasci. Najkritičnije je bilo u Kalimanju gdje se saobraćaj u jutarnjim časovima odvijao jednom trakom i u Lepetanima gdje je ponovo došlo do urušavanja dijela brda na magistralu.

Reagovale su ekipe „Crnagoraputa“, a tokom noći su dežurale četiri ekipe Komunalnog preduzeća.