Jovanović: Greške ne smijemo da ponovimo

Zadovoljne smo osvojenim bodovima, ali smo i svjesne nedostataka koje smo imale tokom meča i padova koji ne smiju da nam se ponove - kaže za “Vijesti” Marija Jovanović.

76 pregleda0 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Z.ĐURIĆ
14.02.2011. 20:18h

Probile su led u Glavnoj rundi, iako igra nije bila na nivou partija u prvoj fazi takmičenja u Ligi šampiona, kada su zabilježile svih šest pobjeda i iza sebe ostavile danski Viborg i ruski Dinamo. Rukometašice Budućnosti su, međutim, u nedjelju veče u “Morači” ostvarile ono što je bilo najbitnije - pobjedu protiv prvaka Slovenije (32:29), kojom ostaju u trci za jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u polufinale.

Imale su izabranice Dragana Adžića i sedam golova prednosti (21:14, 22:15), ali bez četiri igračice (Gabrijela Kindl, Sanela Knezović, Ana Radović, Suzana Lazović) nijesu izdržale do kraja u istom ritmu, što je Krim iskoristio da do kraja samo ublaži poraz, jer pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

- Iako smo imale prednost od šest-sedam golova razlike, a utakmica je do kraja bila neizvjesna. U finišu meča nijesmo bile maksimalno skoncentrisane, što je Krim maksimalno koristio. Na kraju, ipak, moramo da budemo zadovoljne, jer smo uknjižile prva dva boda grupi i ostvarile cilj. Prije meča niko od nas nije razmišljao o nekoj gol-razlici, već samo o pobjedi, tako da smo zadovoljne osvojenim bodovima, ali smo i svjesne nedostataka koje smo imale tokom meča i padova koji ne smiju da nam se ponove - kaže za “Vijesti” Marija Jovanović.

Koliki je napredak u formi odnosu na prvi meč sa Olčimom u gostima?

- Nijesmo mi u nedjelju dana zaboravile ili naučile da igramo rukomet. Razlika je u tome što smo u prvom meču bile u grču, osjetilo se neigranje jakih utakmica više od dva mjeseca pauze. Mislim da je sada bolje - nastavlja bek Budućnosti.

Nakon pobjede Ićaka, sve četiri ekipe u grupi 1 imaju po dva boda. To komplikuje situaciju, jer je svaka ekipa u igri za prolaz u polufinale.

- To samo pokazuje kakav je kvalitet naše grupe i ekipa u njoj. Odlučivaće nijanse, zato je važno da u svakom narednom meču odigramo sa što manje grešaka, u što boljem ritmu.

Slijede dva uzastopna gostovanja, Ićaku i Krimu. Nakon ta dva meča mnoge stvari biće jasnije, a za polufinale će biti potrebna barem jedna pobjeda.

- Vjerujem da možemo do pobjede i da je svojim kvalitetom zaslužujemo. Međutim, jedno je priča van terena. Sve to treba potvrditii na parketu. Očekujem da mi u tom meču odigramo na svom nivou, a onda ne sumnjam da ćemo ostvariti pobjedu - zaključila je Marija Jovanović.