Ko hakeriše crnogorsku vojsku i pozorište?!

Sabirajući izjave dva funkcionera, nije paranoično razmotriti i mogućnost hakerskih diverzija.

0 komentar(a)
12.02.2011. 19:01h

Ko bi rekao, slične muke da zadese jednog iskusnog vojnika i agilnog direktora pozorišta... Ali to se desilo u tranzicionoj nam Crnoj Gori.

Načelnik generalštaba Dragan Samardžić se žali na "softver", baš kao i prije neki dan Janko Ljumović, direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

Svi alarmi treba da se upale, posebno u ministarstvu za informaciono društvo, policiji i ANB-u, jer vrhunski menadžeri počinju da za propuste krive - mašine.

Podsjetimo kako se novinarima požalio Ljumović:

"Živimo i stvaramo u vremenu u kome nije spektakularna činjenica da u 2009. godini ni CNP nije imalo adekvatne administrativno - finansijske kapacitete, kao što je softver. Oprema je zastarjela, internet nestabilan, mreža nepostojana. Moguće je da su te okolnosti uzrok da podaci nijesu na pravi način pripremljeni i prezentovani DRI, a to je uticalo na nepovoljan izvještaj".

Nije se slegla ni prašina, a danas, preko radio Tivta, Samardžić je svojim sugrađanima, objasnio zašto nijesu u pravu vojni sindikalci, kada govore o platama.

"Postoji jedan softverski problem u našem kompjuteru što na kraju godine dobijete godišnji obračun gdje pored eura koji vam stvarno pripadaju u jednoj koloni stoji i dinarski iznos koji je dijeljen propisom tadašnjeg saveznog ministarstva. Taj dinarski iznos oni dijele sa kursom eura banke u Srbiji i na taj način hoće da prikažu da su oštećeni“, rekao je Samardžić.

Sabirajući izjave dva funkcionera, nije paranoično razmotriti i mogućnost hakerskih diverzija.

Šta ako se Crna Gora nalazi pod konstantim i organizovanim, ničim izazvanim napadima, za sada, neidentifikovanih dušmana.

Šta kažete?