Mićkovići dobili osmo dijete!

Mališani su prinuđeni da pješače jer do sela nema gradskog prevoza. Mićkovići su imali „golf dvojku“ koji je uništen na makadamskom putu do kuće.

159 pregleda0 komentar(a)
Mićković, Foto: Vesko Belojević
11.02.2011. 16:25h

Angelina Mićković iz sela Vidijenje, čije petoro djece pješači do škole na Zlatici 18 kilometara, porodila se sinoć i dobila kćerku, osmo dijete u braku sa suprugom Srđom!

Prema riječima Srđe Mićkovića porođaj je prošao dobro, a kćerka i žena se osjećaju dobro.

"Nijesam stigao da pitam ništa više. Kćerka i žena su dobro. Prijatelj je došao automobilom, tako da smo stigli na vrijeme do bolnice", rekao je Mićković.

Mališani Nikolina(14), Valentina(13), Zarija(11), Nikola(9), i Julija (7) svakog dana pješače devet kilometara od kuće u selu Vidijenje do Osnovne škole „Dragiša Ivanović“ na Zlatici i još toliko u povratku.

Pored njih, Mićkovići imaju Katarinu (4) i Margitu koja ima godinu i tri mjeseca.

Mališani su prinuđeni da pješače jer do sela nema gradskog prevoza. Mićkovići su imali „golf dvojku“ koji je uništen na makadamskom putu do kuće.

Nikola i Julija imaju dosta neopravdanih časova, jer zbog vremenskih nepogoda i kiša skoro cijelo prvo polugođe nijesu pohađali nastavu.

Srđa radi 15 godina u Vojsci Crne Gore kao vojnik pod ugovorom. Mićković je izabrao da živi na selu, jer kako kaže, “ ne želi od svoje porodice da napravi socijalni slučaj”.

Srđa zarađuje u Vojsci Crne Gore svega 300 eura, od države ne prima nikakvu pomoć, radi za dnevnicu kada se god ukaže prilika, ali sve što se zaradi služi samo za puko preživljavanje mnogobrojne porodice. Mićkovići koriste bunarsku vodu za piće, nemaju mašinu za pranje veša, a Angelina sve pere na ruke.

Stan u Podgorici je za porodicu Mićković za sada misaona imenica, i pored toga što je Ministarstvo odbrane nedavno podijelilo određeni broj, a među njima i familijama koje se vode kao socijalni slučajevi.

"Mene su uvjerili da stambena komisija priznaje samo dvoje djece, bez obzira na to koliko stvarno imam i da je nedovoljan broj bodova, tako da se nijesam prijavio", rekao je tada Mićković.