Svaka pjesma - jedan lirski medaljon

"Mnogo volim svoju zemlju, živim za nju i svoju djecu učim da sačuvaju svoju domovinu. Kroz naslov zbirke prizivam sunce da sija najširim sjajem po mojoj zemlji, kako bi bilo ljubavi, mira i sloge", kazala je Metđonaj

111 pregleda0 komentar(a)
Promocija knjige "Parče sunca", Foto: Jadranka Ćetković
25.10.2018. 09:59h

Zbirka poezije u kojoj su brojne poruke i pouke koje autorka upućuje, posvećena je svojoj domovini, kazala je pjesnikinja Velisava Seka Metđonaj, u galeriji Centra za kulturu u Bijelom Polju, gdje je promovisana njena knjiga "Parče sunca".

"Mnogo volim svoju zemlju, živim za nju i svoju djecu učim da sačuvaju svoju domovinu. Kroz naslov zbirke prizivam sunce da sija najširim sjajem po mojoj zemlji, kako bi bilo ljubavi, mira i sloge", kazala je Metđonaj.

Recezent knjige prof. dr Draško Došljak je kazao da je Metđonaj kroz svoje pjevanje daruje čitaocu po jedan “lirski medaljon”, dok njena poezija obogaćuje i nosi neku vrstu radosti koja može da promijeni svijet.

"Pjesničke slike njene poezije dokaz su stvarnosti življenja ali i lijepe vibracije na trenutke koji se pretvaraju u vječnost. Poezija joj zrači mirom, toplinom i neposrednošću", kazao je Došnjak.

"Piše onako kako joj diktira njena unutrašnjost - slijedi svoj rođeni lirski glas koji je ne napušta od početka do kraja zbirke", istakao je dr Došljak.

Moderator promocije bio je rukovodilac Narodne biblioteke u Bijelom Polju, Edin Smailović, a organizator Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina u Crnoj Gori.

Predstavnica Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina, Izedina Adžović Škrijelj je kazala su uvijek zadovoljni odzivom publike u Bijelom Polju i značaju koji pridaju ovakvim dešavanjima iz oblasti kulture.