Izgorjela kuća Dautovića u Rožajama!

Nakon dvosatne intervencije 12 pripadnika Službe zaštine sa tri vozila, požar je lokalizovan, pa je spriječeno da se proširi na prizemlje koje je od kamena.

60 pregleda0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Sadiković
06.02.2011. 17:35h

Kuća Rudždije Dautovića koja se nalazi na izlasku iz grada praktično je uništena uslijed požara koji ju je zahvatio oko 12, 40 sati.

Komandir rožajske Službe zaštite, Ismet Ganić je rekao da je vatra izbila u jednoj od soba na spratu objekta koji je kao i krov od drvene konstrukcije, dok je pokrov od izuzetno zapaljivog materija, zbog čega je požar munjevitom brzinom gutao sve pred sobom.

"Zbog jakog žarišta i intenziteta požara isti je uništio kompletan krov, sprat i pokućanstvo koje se nalazilo na ugroženom spratu.

Nakon dvosatne intervencije 12 pripadnika Službe zaštine sa tri vozila, požar je lokalizovan, pa je spriječeno da se proširi na prizemlje koje je od kamena.

Obzirom da objekat nije posjedovao betonsku ploču kao međuspratnu konstrukciju, tokom intervencije na spratu, usled efekta negativnog dejstva vode koja se koristila tokom gašenja, nakvašeno je kompletno prizemlje i tako oštećeno sve pokućanstvo koje se nalazilo u njemu" rekao je Ganić.

Po gašenju vatre na lice mjesta je izašla uviđajna ekipa koja će ispitati okolnosti pod kojima je nastao požar.

Ganić je apelovao na građane da ne parkiraju vozila na gradske saobraćajnice i glavne prilazne puteve jer na taj način usporavaju a u nekim slučajevima i onemogućavaju pristup vatrogasnim vozilima do ugroženih objekata.

"Ovo upozorenje takođe treba uputiti i saobraćajnoj policiji koja je zadužena za održavanje saobraćajne frekvencije gradskih i drugih saobaćajnica. Podsjećamo ih i da je tokom intervecije Službe zaštite zadatak policije da održava pristupne puteve i obezbjeđuje teren oko ugroženog objekta kako bi spasioci nesmetano odrađivali svoj posao "rekao je Ganić.

On je dodao da će ukoliko se ovi apeli ozbiljno shvate biti poboljšana efikasnost svih budućih intervencija, a da u suprotnom, tokom požara, može doći do katastrofalnih posledica po ljudske živote i materijalna dobra.