Upozorenje novinarima nakon teksta o fabrici duvana

Uredništvo “Vijesti” je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića tražilo da obezbjedi zaštitu ekipi “Vijesti” i familiji na čijem se posjedu dogodio incident.

128 pregleda0 komentar(a)
03.02.2011. 20:39h

Osobe povezane sa fabrikom cigareta u Mojkovcu i hangarom u naselju Donja Gorica, juče oko 18.30 časova, automobilom su blokirale službeno vozilo ekipe “Vijesti”, koje je bilo parkirano u dvorištu kuće u blizini velikog magacina opasanog bedemima na putu za nekadašnji ribnjak “Plantaža”.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić i fotoreporter Zoran Đurić su nastavljajući priču o navodnom švercu cigareta iz mojkovačke fabrike bili u tom naselju kod porodica, koje žive u blizini visokim zidovima opasanog hangara.

Za vrijeme novinarskog boravka u kući porodice Ljubinke Stanišić, neko od ljudi iz hangara dovezao je teget plavi “golf 5” (NK-BA-103) i ostavio ga u dvorištu tik iza parkiranog “nisana” redakcije “Vijesti”.

Vlasnica kuće je izašla i vidjela momka sa crnom kapuljačom na glavi kako u njenom dvorištu ostavlja automobil, a potom trči niz ulicu.

“Momak što si ostavio auto”, pitala je Stanišić mladića, koji se nije obazirao na njene povike.

Nakon 20-ak minuta ispred kuće Stanišića pojavio se službenik “Montenegro tobacco company” Slavko Musić sa još trojicom, kojima su glave bile umotane u crne kape.

“Prepoznala sam ga i pitala “Slavko, jesi li nešto trebao”. On mi je rekao da neće ništa, nego je kao trebalo nešto da kupi kod mene u trafici. Inače, trafika nije radila u to vrijeme. Potom je ušao u automobil, a ova trojica su tik pored njega išli uz automobil i krenuli niz ulicu ka izlazu".

"Sa druge strane ulice se pojavio još jedan muškarac, a meni se učinilo da je to njihov službenik kojeg znam odranije Marko Piper, pa sam ga pitala “Marko, jesi li to ti”. Taj u crnom mi se drsko obratio i sa čudnim akcentom opsovao:“Nisam ja, što te boli k...c”, ispričala je Stanišićeva policiji, koja je sinoć na poziv redakcije “Vijesti” i porodice više od dva sata obavljala uviđaj u dvorištu iza velikog i dobro čuvanog magacina, za koji se sumnja da se u njemu proizvode lažne cigarete i štampa ambalaža.

Musić je bio prvi predstavnik firme “MTC” koji je novinarku Lakić u ponedjeljak dočekao ispred fabrike cigareta u Mojkovcu, predstavljajući se kao “djevojka za sve”!
Provjerom policijske baze podataka vidi se da je crni “golf 5” (NK-BA-103) registrovan na Slavka Musića, koji živi na nikšićkom Bulevaru Vuka Mićunovića 18A.

Upravo Musić je tokom dana posjetio redakciju “Vijesti”, gdje je donio pismo kompanije “Montenegro tabacco company” koje je potpisao portparol, a u kojem vrvi od uvreda i puno prikrivenih prijetnji upućenih novinarki Oliveri Lakić, koja je u ponedjeljak i srijedu bila u posjeti fabrici davana u Mojkovcu.

Inače, Musić je bio prvi predstavnik firme “MTC” koji je novinarku Lakić u ponedjeljak dočekao ispred fabrike cigareta u Mojkovcu, predstavljajući se kao “djevojka za sve”!

Sa Musićevog telefona, izvjesni Vujica Tomović, koji se novinarki predstavio da je izvršni direktor kompanije, je stupio u kontakt sa Lakićevom i u podužem razgovoru pokušavao da je omalovaži i uplaši da se mane pisanja oko Mojkovca, jer kako je rekao “žene treba da se bave drugim poslovima, kuvanjem ručka i slično”...

Dva dana kasnije kada je trebalo da bude obavljen intervju novinarke “Vijesti” sa izvjesnim Tomovićem u Mojkovcu, on se nije pojavio na zakazano mjesto, već je upravo Musić Lakićevoj uručio lijepo upakovanu staklenu saksiju sa samo dvije orhideje!

Ašanin: Garantujem svima bezbjednost

Prvi čovjek podgoričke policije “Vijestima” Predrag Ašanin je kazao da je nakon prijavljenog incidenta patrola policije upućena u dvorište kuće u Donjoj Gorici, a potom su tamo otišli i operativci i službenici za kontradiverzioni pregled.

“Nakon prijave sve što policija u ovom trenutku može da uradi po zakonu, učinili smo. Tokom kontradiverzionog pregleda, službenici su utvrdili da nema nikakve naprave ispod automobila redakcije “Vijesti”, objasnio je Ašanin i dodao da je o slučaju odmah obaviješten zamjenik tužioca u Podgorici, koji će tokom noći ocijeniti da li “ima elemenata krivičnog djela”.

Rukovodilac PJ Podgorica poručio je da ekipi “Vijesti”, kao i porodici Stanišić u Donjoj Gorici “garantuje potpunu bezbjednost”.

Redakcija “Vijesti” je o incidentu obavijestila u 18.40 časova dežurnu službu podgoričke Područne jedinice, čije su ekipe uniformisane i kriminalističke policije izašle na mjesto incidenta.

Uredništvo “Vijesti” je o događaju je obavijestilo i direktora Uprave policije Veselina Veljovića, od kojeg je zatraženo da se otkriju ove sumnjive osobe i njihovi motivi takvog ponašanja, ali i da obezbjedi zaštitu ekipi “Vijesti” i familiji na čijem se posjedu dogodio incident.