Sindikat vojske se uzda u Samardžića

Sindikat Vojske Crne Gore najavio je razgovore sa načelnikom Generalštaba viceadmiralom Draganom Samardžićem o rješavanju stambenih potreba u Ministarstvu odbrane.

65 pregleda0 komentar(a)
viceadmiral Dragan Samardžić, Foto: Arhiva Vijesti
02.02.2011. 17:56h

U novom sindikatu zaposlenih u vojsci, tvrde da će od Samardžića tražiti da se u jedinicama Vojske Crne Gore još jednom razmotre odredbe pravilnika o raspodjedli stanova i dostave predlozi i sugestije u cilju poboljšanja njegovog teksta. Zaposleni u vojsci ranije su formirali i Sindikalnu organizaciju Vojske Crne Gore (SOVCG) koja je više puta upozoravala na loše stanje zaposlenih u vojsci.

“Sindikat ima obavezu da zaštiti prava svojih članova prvenstveno pregovaranjima, sugestijama i predlozima kod poslodavca, kao i pružanjem pravne pomoći preko Saveza Sindikata Crne Gore”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik SVCG potpukovnik Mladen Burić.

Drugi sindakat u vojsci formiran na kongresu početkom novembra

Sindikat je registrovan kao granski i u sastavu je Saveza Sindikata Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Sindikat će se, između ostalog, zalagati za pravovremenu i tačnu informisanost o sindikalnim aktivnostima, nabavku životnih namirnica i robe široke potrošnje, povoljno korišćenje vojnih turističkih objekata za ljetnje i zimske odmore. Kako se navodi SVCG će pružati članovima materijalnu pomoć iz sindikalnih sredstava i obezbjeđivati sindikalne kredit, pomagati rješavanje stambenih pitanja novcem iz posebnog solidarnog fonda.

Sindikat je, kako se navodi, za 72 člana već organizovao nabavku zimnice na šest mjesečnih rata, a u toku su pregovori o kupovini na rate konvertora za grijanje prostorija, registraciju vozila i opremanje stanova plakarima i kuhinjama.