Markušev kanal zatrpan do pola

Potpisao sam sporazum kojim im to besplatno odobravam, jer srca nijesam imao da su svi blokirani, i da još nemaju višekanalni TV prenos, kaže arhitekta

115 pregleda0 komentar(a)
Kanal u Tološima, Foto: Vesko Belojević
02.02.2011. 14:08h

Arhitekta Andrija Markuš dao je saglasnost na zahtjev Bemaksa da se u kanal koji je iskopao oko zgrada u Tološkoj šumi postavi optički kabal za objekte, koje su njime bile blokirane.

"Potpisao sam sporazum kojim im to besplatno odobravam, jer srca nijesam imao da su svi blokirani, i da još nemaju višekanalni TV prenos, kao u Pinkovoj „Farmi“. Sa tim sam ustupkom malo poremetio (ne)skriveni plan pojedinaca iz opštinskog rukovodstva da se sa smetnjama oko premijerovog stana što više nastavi", navodi se u saopštenju Markuša, dostavljenom “Vijestima”.

Koliko god sam se trudio da pogriješim, nijesam uspio. Crnogorci su se uvijek trudili da za gospodara glavu daju, a ne oko njega kanal da kopaju
U dokumentu koji su potpisali Markuš i izvršni direktor “Bemaksa” Veselin M. Kovačević navodi se da se daje saglasnost da se “optički kabal postavi u već pominjanom iskopanom kanalu”, kojim je ograđena imovina Markuša u odnosu na zgrade.

"Po postavljanju tog kabla, kanal će se zatrpati do polovine njegove dubine, a ostatak dubine kanala ostaće kao obezbjeđenje njegove imovine", stoji u dokumentu koji su potpisale obije strane.

Markuš je, međutim, kazao kako nije računao da će se pozlatiti kanal koji je iskopao da zaštiti svoju imovinu oko zgrade u kojoj stan ima premijer Igor Lukšić.

"Koliko god sam se trudio da pogriješim, nijesam uspio. Crnogorci su se uvijek trudili da za gospodara glavu daju, a ne oko njega kanal da kopaju.

Ako nije dozvolio da se preko privatne imovine, bez građevinske dozvole i neplaćeno, napravi put u Evropu, ono će iz Evrope preko ove imovine, uz moju saglasnost, optičkim kablom, preko ko zna koliko TV-stanica stizati tačni podaci o korupciji i kriminalu do premijera u njegovom stanu, ako to ne bude mogao da vidi kroz prozor.

Sad je na početku mandata, te nije imao kad ni da što riješi, ni pogriješi", zaključio je Markuš.