O Bože, premijer voli „Ganse”

On lajn prijatelji Lukšića pitaju svašta: jedan mu predlaže da pohapsi one koji su se na brzinu napunili, a drugi ga pita može li “raspisat’ neke nove izbore, da ove opet oderemo”.

0 komentar(a)
24.01.2011. 08:21h

“O, Bože, premijer voli Ganse”, jedan je od komentara na fejsbuk stranici novog premijera Igora Lukšića.

Po uzoru na zapadne lidere, Lukšić je, uporedo sa preuzimanjem nove funkcije, “stupio” i na najveću internet socijalnu mrežu.

Petog januara, on je, kako piše, pozdravio svoji prvih 500 FB prijatelja, a njegovu stranu danas “voli” oko 850 potencijalnih glasača i kritičara stare-nove Vlade.

“Najsrdačnije pozdravljam mojih prvih 500 prijatelja na Facebooku, kao i sve one koje ću tek steći”, napisao je Lukšić na svom profilu.

Sajber prijatelji cijene što je na FB-u i što i time, kako tvrde, dokazuje koliko je normalan.

“Premijer je našao način da bude u lakšem kontaktu sa građanima… A, nije izabrao da bude ‘nedodirljivi bog’ kao pojedini postkomunistički lideri”, piše u jednom komentaru.

"Raspiši izbore, da ove opet oderemo"

Na prvoj strani FB profila predsjednika Vlade poziv je za pomoć poplavljenim područjima u Crnoj Gori i apel na solidarnost sa ugroženim stanovništvom.

U osnovnim informacijama, predsjednik Vlade među aktivnostima navodi izlet s porodicom i igranje košarke, a interesovanje su mu muzika, čitanje knjiga, tenis i košarka.

Omiljena knjiga mu je Gospodar prstenova, a muzička grupa Guns ‘n roses.

On lajn prijatelji Lukšića, tako, pitaju svašta: jedan mu predlaže da pohapsi one koji su se na brzinu napunili, a drugi ga pita može li “raspisat’ neke nove izbore, da ove opet oderemo”.

Niti pisma, niti razglednice

Jedan od predstavnika mještana Beran sela Jovan Lončar, koji se protive izgradnji deponije u tom kraju, u dijelu predviđenom za diskusije piše da premijera ima da pita “mnogo štošta”.

Prvi post napisao je prije dvije nedjelje, pošto mu se niko nije javio, nedjelju dana potom, on pozdravlja Lukšića i pita do kad će čekati. Poslije još par komentara i nedjelju dana čekanja, on konstatuje: “Niti pisma, niti razglednice”.

Lukšić, kako piše na njegovom profilu, ima šest omiljenih strana, među kojima „Fudbalski savez Crne Gore“, „Montenegro“, „Ekonomist“, te „Diplomatsku akademiju u Beču“...

Najbolji čovjek

Pojedini ne gube nadu da će, umjesto s “nekim administratorom”, komunicirati neposredno s Lukšićem i tvrde da im nije teško da čekaju, samo “kad bi znali dokle”. Neke, ipak, izdaje strpljenje: “Čemu služi ovaj profil? Kao ZID PLAČA ili ćemo imati odgovore na komentare koji, po vama, to zaslužuju?”

Mila, najboljeg čovjeka, interesuju žene Nakon Nove godine, na Lukšićevoj FB stranici, među velikim brojem čestitki, izdvaja se ona koju mu je poslao Milo Đukanović. Đukanović je na Lukšićevom zidu kratko napisao: “Sve najbolje u 2011.” Ovaj Đukanović na svom profilu ima fotografiju bivšeg premijera, ali mu je, kako piše, poslodavac “Rokšped”. U dijelu gdje treba par riječi napisati o sebi (O Milu), ovaj “imenjak” bivšeg premijera navodi: “Najbolji čovjek”. Interesovanja su mu, kako piše, žene.

Opširnije u štampanom izdanju...