Kao mali bio sam lijen, kažu da je to odlika Crnogoraca

Ali, kažu i da su (Crnogorci) jako pametni, tako da sam i ja bio uspješan u školi - rekao je mladi teniser.

117 pregleda0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Wikipedia
22.01.2011. 12:14h

Senzacionalni Miloš Raonić čim se plasirao u osminu finala prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira, privukao je pažnju inostranih novinara koji ga ispituju o porijeklu i privatnom životu.

Na posljednjoj konferenciji za novinare kazao je da posjećuje Crnu Goru barem jednom godišnje.

Mladi Podgoričanin sa kanadskim pasošem je podijelio sa “sedmom silom” da se njegova porodica preselila iz Podgorice u Kanadu 1994. godine, ali da su mu baba i djed i dalje u Crnoj Gori, te da je jako vezan za “malu zemlju na Balkanu”.

Novinari su pitali je li Kanađanin ili Crnogorac, a Raonić je odgovorio da je rođen u Crnoj Gori.

Uslijedilo je pitanje kojoj naciji pripada intimno.

"Kada sam bio mali, bio sam veoma lijen, kažu da je to karakteristika Crnogoraca. Ali, kažu i da su jako pametni, tako da sam i ja bio uspješan u školi", rekao je dvadesetogodišnji teniser uz osmijeh.

Znam da me prate u Crnoj Gori

Raonić je dodao da je u Kanadi upoznao i druge kulture, i da je u toj zemlji uspio razviti svoju karijeru.

"Što se tiče moje teniske karijere, definitivno je od koristi što živim u Kanadi, i što imam podršku Teniskog Saveza Kanade".

On je kazao i da je upućen da u Crnoj Gori Gori ljudi prate njegovu karijeru.

"Moj ujak je bio potpredsjednik Vlade (Branimir Gvozdenović) nakon otcjepljenja Crne Gore. Popularnost mi tamo raste, naročito od prošlog ljeta kada sam pobijedio Nadala i Đokovića u dublu", rekao je teniser.

U osmini finala australijanskog turnira Raonić će, koji se uoči turnira u Melburnu nalazio na 152. mjestu na ATP listi, igrati protiv Španca Davida Ferera