Ponavlja se utakmica između Rusije i Švajcarske

Arbitražni sud EHF-a je usvojio žalbu i na osnovu video snimka ustanovio da je odluka sudija, a na osnovu sugestije delegate meča Slovaka Jana Rudinskog, bila pogrešna.

0 komentar(a)
18.01.2011. 12:33h

Utakmica rukometnih reprezentacija Rusije i Švajcarske, koja je 27. oktobra prošle godine odigrana u Čehovu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine, igraće se ponovo, odlučio je Arbitražni sud Evropske rukometne federacije (EHF), koji je, tako, usvojio žalbu Švajcarske rukometne federacije.

Švajcarci su, naime, uložili žalbu na ishod susreta zbog materijalne povrede pravila igre, pošto su poljske sudije Marek Baranovski i Bogdan Lemanovic neopravdano dodijelile dvominutnu kaznu njihovom igraču zbog navodne nepravilno izvršene izmjene, samo nekoliko sekundi prije zvuka sirene koji je označio kraj meča.

Rusija je utakmicu u Čehovu dobila rezultatom 36:34, a Švajcarci su odmah uložili žalbu. Arbitražni sud EHF-a je usvojio žalbu i na osnovu video snimka ustanovio da je izmjena švajcarskog igrača izvršena u skladu sa pravilima igre, te da je odluka sudija, a na osnovu sugestije delegate meča Slovaka Jana Rudinskog, bila pogrešna. Zbog toga je ovaj organ i donio odluku da poništi rezultat i da se ponovi pomenuti meč, u organizaciji EHF-a.

Rusi imaju pravo žalbe u roku od dvije nedelje, a kako je najavljeno na sajtu “evropske kuće rukometa” žalbu će drugostepenom organu, višem Arbitražnom sudu, podnijeti Evropska ruikometna federacija!?