Nepobjedivi „crveni đavoli”

Da, zadovoljni smo bodom, jer smo i dalje u dobroj poziciji na tabeli - rekao je Ferguson

0 komentar(a)
Totenhem - Mančester junajted, Foto: BETA/AP
16.01.2011. 23:00h

Mančester junajted je protiv Totenhema u Londonu osvojio bod koji ga je vratio na prvo mjesto, pa skor ekipe ser Aleksa Fergusona izgleda impresivno - „crveni đavoli” i dalje nemaju poraz u Premijer ligi (12 pobjeda i devet remija).

Kada se sve sabere, Junajted je na „Vajt Hart lejnu” osvojio bod, nije izgubio dva, pogotovo što je posljednjih 16 minuta igrao sa igračem manje (isključen bek Rafael).

- Da, zadovoljni smo bodom, jer smo i dalje u dobroj poziciji na tabeli. Nismo dozvolili Totenhemu da nam stvori mnogo problema, a to na njegovom terenu nije nimalo lako - rekao je Ferguson.

Meč je uživo gledao i Dejvid Bekam, koji je mogao samo da aplaudira nekadašnjem saigraču Rajanu Gigsu - Velšanin je juče odigrao 600. utakmicu u Premijer ligi.

- Nevjerovatna ličnost, čovjek kojeg je nemoguće kopirati. Međutim, mladi fudbaleri samo treba da slijede njega kao primjer - kazao je Fergi.

Dalgliš i dalje čeka trijumf

Derbi Mersisajda je bio idealna prilika da Liverpul i Keni Dalgliš krenu sa pobjedama. Međutim, navijači „redsa” će morati da sačekaju, jer njihov klub u Dalglišovoj eri ni treći put zaredom nije našao put do trijumfa.

Na „Enfildu” je bilo 2:2, pa Everton ove godine može da se pohvali da je gazda u Liverpulu, nakon što je razbio gradskog rivala u prvom dijelu sezone na „Gudisonu”.

Liverpul je, istina, vodio na poluvremenu (gol Meireleša), a „karamelice” su početkom nastavka šokirale domaće preko Distana i Bekforda. Konačan rezultat je postavio Kajt iz penala.

- Presjekli su nas sa dva brza gola u nastavku, ali moj tim ima veliku volju, zato je i izvukao ovaj meč - istakao je Dalgliš.

Gijan rastužio „svrake”

Derbi sjeveroistoka Engleske, između Sanderlenda i Njukasla, obilježio je golgeter iz Gane - Asamoa Gijan je u 93. minutu uz mnogo sreće donio „crnim mačkama” bod (1:1). Prethodno je Njukasl poveo golom Kevina Nolana, koji je pogodio petom.

- Definitivno smo imali mnogo sreće, ali sreću ponekad treba i zaslužiti - rekao je Gijan.

Identičan rezultat je bio i na „Sent Endrjusu” u duelu Birmingema i Aston Vile.