Vujanić slomio nogu

Organizatora igre Panioniosa su iz dvorane na "Nea Smirniju" odmah odvezli u bolnicu na detaljne preglede

59 pregleda0 komentar(a)
Miloš Vujanić, Foto: Www.gazzeta.gr
16.01.2011. 17:11h

Sve je bilo spremno za povratak u Partizan nakon sedam i po godina, ali sudbina se poigrala sa plejom Panioniosa Milošem Vujanićem. "Tasmanijskom đavolu", kako je nadimak Vujaniću, će utakmica sa AEK-om, koja je trebalo da mu bude oproštajna u dresu Atinjana, ostati u ružnoj uspomeni. Na samom početku meča sa gradskim rivalom, tačnije na četiri minuta i 52 sekunde prije kraja prve četvrtine, srpski internacionalac je doživio tešku povredu.

On je zadobio prijelom obje potkoljenične kosti, pa mu slijedi duga pauza što znači da je za njega ova sezona završena. Pojedini grčki mediji idu toliko daleko da su pod znak pitanja stavili i nastavak njegove karijere.

Kobni detalj desio se tokom duela sa američkim košarkašem Terelom Kestlom, reprezentativcem Bosne i Hercegovine. Vujanić je oduzeo loptu Amerikancu i krenuo u kontranapad. Kestl ga je stigao i u želji da ga zaustavi, stao mu je na desnu nogu i došlo je do teške povrede. Cijela dvorana je zanijemila u trenutku kada se Vujanić povrijedio, igra je prekinuta, a 30-godišnji igrač je deset minuta ležao na parketu, dok su mu ljekari ukazivali prvu pomoć.

Vujanića su iz dvorane na "Nea Smirniju" odmah odvezli u bolnicu na detaljne preglede, a posljednje vijesti iz Atine kažu da je operisan i da mu predstoji pauza od šest mjeseci. Inače, Vujanić je sutra trebao da doputuju u Beograd, potpiše ugovor sa Partizanom do kraja sezone i da debituje u srijedu u 1. kolu Top 16 faze Evrolige protiv Reala u Madridu.