Filmu "Početak" najviše nagrada Kritiks čojsa

Film "Početak" sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, pobjednik je u šest kategorija na dodjeli nagrada Kritiks čojs održanoj u Los Anđelesu.

0 komentar(a)
premijera filma "Početak", Foto: Wikipedia
15.01.2011. 10:28h

Film "Početak" sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, pobjednik je u šest kategorija na dodjeli nagrada Kritiks čojs održanoj u Los Anđelesu. "Početak" je trijumfovao u tehničkim kategorijama - kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film. Film Dejvida Finčera "Društvena mreža" proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku. Tri nagrade dobila je bokserska drama "The Fighter" - za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl.

"Easy A"-najbolja komedija

Kolin Fert je zahvaljujuchi ulozi kralja Džordža Šestog u filmu "The King's Speech" proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu balerine u trileru "Black Swan". Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Priču o igračkama 3D" najboljim animiranim filmom, "Čekajući 'Supermena'" dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, "Easy A" je izabran za najbolju komediju a "Muškarci koji mrze žene" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku. Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu "Čovjek zvani hrabrost" u režiji braće Koen.