Direktor srpske policije: Šarić nije na vrhu kriminalne piramide

Među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa trenutno bijesni rat zbog sukoba interesa.

95 pregleda0 komentar(a)
06.01.2011. 08:50h

Među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa trenutno bijesni rat zbog sukoba interesa, ocijenio je direktor srpske policije Milorad Veljović. On je objasnio da se radi o grupama koje su švercovale narkotike, cigarete, presuđivale o smrti, angažujući profesionalne ubice za svirepe likvidacije, ali i zajedno prali pare kroz of-šor kompanije i ulagali novac u privatizaciju. On tvrdi da će se, kada Darko Šarić bude uhapšen, konačno vidjeti da on nije vrh kriminalne piramide.

Policija je ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca, osujetila njihove uticaje u određenim strukturama u državi. Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi i utiču na funkcionisanje državnih institucuja
Biće novih hapšenja “Formirane su zajedničke istražne grupe u kojima su i policije više zemalja i predstavnici Interpola, koje će raditi na rasvjetljavanju krivičnih djela ovih kriminalnih organizacija”, rekao je Veljović. Prema njegovim riječima, te grupe su u bliskim vezama ili u nivou sa kriminalnom grupom braće Šarić. “Njima rukovode državljani iz više zemalja, a realizacija ovih akcija biće u prvoj polovini 2011. godine. Uloga srpske policije je tu veoma bitna. Na sastanku u centrali Interpola, gdje su bili direktori policija iz još deset zemalja, rad naše policije i ministra Ivice Dačića je posebno pohvaljen”, rekao je Veljović.