Tači : Martijev izvještaj je poput nacističke propagande

Prema Tačiju, "Martijev izvještaj uključuje veliki broj izmišljotina i zasnovan je na glasinama".

101 pregleda0 komentar(a)
01.01.2011. 00:00h

Kosovski premijer Hašim Tači uporedio je optužbe iz izvještaja Savjeta Evrope (SE) da je učestvovao u trgovini ljudskim organima na Kosovu sa nacističkom propagandom. Tači je u intervjuu koji danas objavljuje švajcarski list Tagesancajger (TagesAnzeiger), izrazio žaljenje što izvještaj Dika Martija ne sadrži "ni činjenice niti dokaze" i ocjenio da je riječ o "političkoj osveti".

"Način na koji je Marti napisao svoj izvještaj, podsjeća me na propagandu Jozefa Gebelsa (Hitlerovog ministra propagande)
Prema Tačiju, "Martijev izvještaj uključuje veliki broj izmišljotina i zasnovan je na glasinama". On je dodao da je Martijevim izvještajem "oklevetan cio albanski narod" i da se njime "pokušava kriminalizovati borba za oslobadjanje od srpske represivne politike". Tači je optužio Dika Martija da se stavio "u službu srpskog nacionalizma". Agencija Frans pres podsjeća da je Tači prošlog vikenda rekao da su "lažne patriote" na Kosovu saradjivale sa Martijem u njegovoj istrazi i upozorio da bi te osobe mogle da snose posledice zbog svojih postupaka. Marti je sredinom decembra objavio izvještaj u kojem se navodi da je Tači učestvovao u trgovini ljudskim organima, drogom i oružjem. Taj izvještaj će se naći krajem januara pred Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope.