Anćeloti: Ne bojim se otkaza, iako šef nije zadovoljan!

Londonski klub sve dalje od titule nakon poraza od Arsenala, ali Karlo Anćeloti ne brine za svoju budućnost na klupi "plavaca"

70 pregleda0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Getty Images
01.01.2011. 00:00h

Čelzi je posljednji put bio u seriji od šest mečeva bez pobjede u Premijer ligi još davne 2000. godine. Tada je menadžer Đanluka Vijali platio cijenu lošim rezultatima i dobio otkaz, a isti problemi bi mogli da snađu i njegovog zemljaka Karla Anćelotija.

Popularni Karlito je sa Čelzijem u rupi bez dna, titulu gotovo više niko i ne spominje na „Stemford bridžu”, ali ne strahuje za posao, iako je svjestan da nije obradovao Romana Abramoviča.

- Šef sigurno nije zadovoljan ovim što nam se dešava, ali vjerujem da imam njegovo povjerenje. Svakako da snosim odgovornost za loše rezultate, ali o svemu ostalom treba da pitata njega, ne mene. Da li ću dobiti otkaz? Ne plašim se za moju poziciju - rekao je Anćeloti.

Šta se dešava sa Čelzijem? Ni Italijan nije znao konkretan odgovor, ali je jasno da „plavcima” treba injekcija.

- Trenutno spavamo, ali moramo da se što prije probudimo. Ništa ne štima, ali se nadam da će poraz od Arsenala pozitivno uticati na ekipu - kazao je Anćeloti.

Tim iz Londona je u jednom momentu imao pet bodova više od Mančester junajteda, a sada „đavoli” imaju šest više i utakmicu manje.

- Sada nije ključno pitanje kako da se vratimo u trku za titulu. Najvažnije je da vratimo sjaj sa starta sezone i od prošle godine, kada smo bili dominantni. Razočaran sam kako tim funkcioniše, a posebno me je zabolio poraz od Arsenala, jer sam očekivao da ćemo da reagujemo. Ali nije bilo tako, odigrali smo jedan od najgorih mečeva u sezoni - istakao je menadžer aktuelnog šampiona Engleske.

Možda i posljednju šansu da pokuša da vrati povjerenje Abramoviča Anćeloti će imati večeras kada igra sa Boltonom na svom terenu.