Opozicija i SDP pozdravljaju hapšenja

Članovi vladajućih i opozicionih partija u Crnoj Gori zadovoljni su hapšenjima u Budvi, nadaju se da će ih biti sve više

66 pregleda0 komentar(a)
01.01.2011. 00:00h

Političke stranke u Crnoj Gori podržale su danas akciju policije u kojoj su privedeni gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i deset njegovih saradnika, zbog sumnje da su učestvovali u nelagalnim poslovima u vezi sa gradnjom hotelskog kompleksa na rtu Zavala kod Budve.

Među privedenim osobama su i potpredsjednik Skupčtine opštine Budva Dragan Marović, brat crnogorskog vicepremijera u ostavci Svetozara Marovića, kao i poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Đorđe Pinjatić.

SNP: Biće toga još!

Predstavnik vladajuće Socijaldemokratske partije Crne Gore Borislav Banović, ocijenio je da je privođenje budvanskih funkcionera dio procesa jačanja pravne države i vladavine prava u Crnoj Gori. Banović je rekao da je to cilj vladajuće koalicije DPS-SDP.

Iz Socijalističke narodne partije saopšteno je da će ovakvih "dešavanja" u Crnoj Gori biti sve više, ali ta partija nije komentarisala hapšenje funkcionera u Budvi. Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević novinarima je rekao da su u Budvi uhapšene "sitne ribe", ali da istraga, ako bude dosljedna, može dovesti do "krupnih riba". On je rekao da je bitno da se uhapse oni koji su "kreirali sistem organizovanog kriminala". I prema ocjeni lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, jutros privedeni budvanski funkcioneri su "sitne ribe".

Hapšenje u Budvi pozdravila je i nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora koja je ranije tražila ispitivanje odgovornosti za poslove koji se tiču izgradnje turističkog naselja na rtu Zavala kod Budve.