Glavni grad odustao od tužbe protiv Mugoše

Za 11. april planirano saslušanje svjedoka Veselina Jankovića, Svetozara Jovanovića i Dragana Kruščića

7681 pregleda14 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović

Ovlašćeni predstavnik Opštine Podgorica Dragoljub Raspopović u nastavku suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoše kazao je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju protiv bivšeg prvog čovjeka glavnog grada.

Sutkinja Vesna Paen je prisutnima predočila da je u petak, dvadesetak minuta prije isteka radnog vremene od strane Apelacionog suda dostavljena odluka po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva na odluku da nema mjesta za optužbu protiv Dragana Đukića, nekadašnjeg Mugošinog saradnika.

Sljedeće suđenje zakazano je za 11. april za kada je planirano saslušanje svjedoka Veselina Jankovića, Svetozara Jovanovića i Dragana Kruščića.

Za slučaj Carine, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.