Za nove vrtiće u Pljevljima, Rožajama i Podgorici četiri miliona eura

638 pregleda1 komentar(a)
Šehović kazao da je planiran i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam vrtića, Foto: Mps.gov.me

U Pljevljima, Rožajama i Podgorici ove godine počeće gradnja vrtića vijednih više od četiri miliona eura, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je Šehović danas obišao rekonstruisane vrtiće u Maslinama i na Pobrežju.

On je kazao da je u zadnje dvije godine otvoreno 1,5 hiljada novih mjesta u vrtićima, da će ove godine početi izgradnja nekoliko vrtića višemilionske vrijednosti.

Šehović je kazao da je planiran i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam vrtića.

On je istakao da se gradi vrtić u Tuzima vrijednosti preko 1,6 miliona eura i da će ove godine početi izgradnja vrtića u Pljevljima, Rožajama i Podgorici (Blok 6) ukupne vrijednosti više od četirimi miliona.

Šehović je rekao da se za vrtić u Herceg Novom od oko dva miliona u narednih mjesec-dva očekuje izbor izvođača radova, i da je u Ulcinju sve pripremljeno za raspisivanje konkursa za arhitektonsko rješenje.

On je objasnio da je u vrtiću u Maslinama adaptirana stolarije i fasade i da je riješen problem odvoda voda u vrijednosti od oko 40 hiljada eura.

"U vrtić na Pobrežju uloženo je oko 100 hiljada EUR eura, i on je gotovo u cjelosti rekonstruisan - fasada, bravarija, krov", rekao je Šehović.

On je dodao i da je nedavno rekonstruisan i Poletarac na Zabjelu sa oko 15 hiljada eura, i da dobilo pet novih prostorija za prihvat djece.

Šehović je kazao da je samo u prethodne dvije godine otvoreno 1,5 hiljada novih mjesta koja su značajno rasteretila prebukirane opštine, na prvom mjestu Glavni grad:

Direktor podgoričke predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić rekao je da ta ustanova ulaže ogromne napore u pronalazak i adaptaciju već postojećih objekata, pored izgradnje novih.

On je najavio i nove projekte u Podgorici, rekavši da je planirana rekonstrukcija jedinice „Leptirić“, te da je moguće da će ustanova „Đina Vrbica“ dobiti još minimum jedan objekat koji će biti adaptiran za prihvat jednog broja djece.