Morsko dobro bi da ruši nelegalne objekte

"Imajući u vidu da određeni broj privremenih lokacija u zoni morskog dobra nije planiran novim Programom, apelujemo na inspekcijske organe da prioritetno uklone privremene objekte sa tih lokacija"

6458 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podržalo je aktivnosti inspektora koji rade na uklanjanju nelegalnih objekata na primorju u zoni morskog dobra.

"Imajući u vidu da određeni broj privremenih lokacija u zoni morskog dobra nije planiran novim Programom, apelujemo na inspekcijske organe da prioritetno uklone privremene objekte sa tih lokacija", piše u saopštenju JP.

Podsjeća se da je JP do sada dostavilo prijave Direktoratu za inspekcijske poslove u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i dodaje da služba kontrole JP stoji na raspolaganju za dalju koordinaciju i saradnju.

"Javno preduzeće je poslalo i opomene bivšim zakupcima lokacija u zoni morskog dobra da objekte sa lokacija uklone u roku od 15 dana od dana dostavljanja opomene, s obzirom na to da iste nisu predviđene Programom privremenih lokacija za period od 2019-2023. godine. To je i ugovorena obaveza bivših zakupaca", stoji u saopštenju.

Bivši zakupci koji nijesu uklonili objekte, kako se ističe, obavješteni su i da će sami snositi troškove uklanjanja objekata koje će sprovesti državni organi, odnosno da će istima trošak uklanjanja biti blagovremeno fakturisan.