Venecuela: Žalba UN zbog sabotaže na elektromreži

"Podnijećemo im žalbu kako bi se obezbijedilo poštovanje ljudskih prava u našoj zemlji", izjavio je ministar za komunikacije i kulturu Horhe Rodriges i dodao da je ta sabotaža, koja je trebalo da ostavi Venecuelu bez struje nekoliko dana, bila "najbrutalniji čin agresije u proteklih 200 godina"

983 pregleda1 komentar(a)
Venecuela, Foto: Shutterstock

Venecuela će podnijeti žalbu visokoj komesarki UN za ljudska prava Mišel Bašele, zbog "sabotaže" na elektromreži, prenosi Tanjug.

Vlasti za tu sabotažu okrivljuju "američki imperijalizam".

U četvrtak je veći dio Venecuele ostao bez struje na skoro 24 časa, a državna elektroprivredna firma je saopštila da je uzrok toga bila "sabotaža" u hidroelektrani "Simon Bolivar", najvećoj u zemlji.

"Podnijećemo im žalbu kako bi se obezbijedilo poštovanje ljudskih prava u našoj zemlji", izjavio je ministar za komunikacije i kulturu Horhe Rodriges i dodao da je ta sabotaža, koja je trebalo da ostavi Venecuelu bez struje nekoliko dana, bila "najbrutalniji čin agresije u proteklih 200 godina".

Rodrigez je najavio da će delegacija kabineta visokog komesara UN-a za ljudska prava uskoro posjetiti Venecuelu.

Predsednik Venecuela Nikolas Maduro okrivio je "američki imperijalizam" za ovu sabotažu, dok je Stejt department negirao bilo kakvu umješanost. Struja se postepeno vraća širom Venecuele.