Vatreni gradski derbi: Navijač Birmingema napao Griliša

Pogledajte nestvarne scene sa „Sent Endrjusa” i osvetu Griliša golom za pobjedu

4389 pregleda0 komentar(a)
Navijač Birmingema udara Džeka Griliša, Foto: Reuters

Gvozdena lejdi Margaret Tačer je davno uvela red u engleski fudbal, ali ponekad se i na Ostrvu dogode incidenti.

Nikada se, međutim, nije dogodilo ono što i danas u derbiju Birmingema - u 10. minutu je na teren uletio navijač domaćeg Sitija i sa leđa jako udario kapitena Aston Vile, Džeka Griliša!

Čovjek sa kačketom na glavi je utrčao na teren pored zbunjenih redara, koji su ga tek nakon ataka savladali, a on je na izlasku sa terena slao poljupce publici?

Policija Zapadnog Midlendsa je potvrdila da je navijač uhapšen.

„Ovo je situacija u kojoj nijedan igrač nikada ne bi smio da se nađe. Oni koji su na terenu moraju da budu sigurni da neće biti žrtve ovakgov ponašanja”, piše u saopštenju čelnika Čempionšipa.

Bivši vezista Birmingema, Daren Karter, bio je oštar u izjavi za BBC.

„Ovo je rivalstvo i postaješ strastven, ali nikada ne smiješ da uđeš na teren. Ovo je ponašanje dijabolika”.

Da stvar za navijače Birmingema bude gora, upravo je Griliš u 67. minutu i postigao jedini gol na utakmici i donio veliki trijumf Vili na gostovanju gradskom rivalu.

„Vilenjaci” na 10 kola do kraja imaju 51 bod, četiri manje od Darbi kauntija, koji je u zoni baraža za Premijer ligu, a preskočili su Birmingem (50).

Incident na „Sent Endrjusu” nije prvi ove sedmice na Ostrvu, jer je se Džejms Tavernije iz Glazgov Rendžersa sukobio sa navijačem tokom remija sa Hibernijanom.