Potvrđena presuda: Pavloviću deset mjeseci robije za prijetnje Čađenoviću

Pavlović se teretio za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

3570 pregleda0 komentar(a)
Pravosnažno osuđen: Pavlović, Foto: Filip Roganović

IIija Pavlović pravosnažno je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog prijetnji specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću.

Tako je Viši sud potvrdio presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića.

To je “Vijestima” potvrdila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Pavlović se teretio za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Optužen je da je 29. decembra 2017. godine iz zatvora poslao Čađenoviću prijeteće pismo da će ga napasti kada izađe iz Spuža.

Tamo se nalazi jer odgovara i za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, koje se dogodilo u decembru 2016. godine u Budvi.

Optužnicu za ubistvo zastupa upravo tužilac Čađenović, kome je nakon prijetnji dodijeljeno obezbjeđenje.

Đuković je odmah nakon davanja završnih riječi izrekao presudu Pavloviću, navodeći da nije prihvatio odbranu optuženog da nije htio da napadne tužioca, već da je samo izrazio revolt zato što su on i njegov brat, koji je teško bolestan, nevini u pritvoru.

Pavlovićev branilac - advokat Ranko Radonjić je ocijenio da nijesu u pitanju prijetnje, već uvrede, i žalio se na prvostepenu presudu.

Viši sud je, međutim, prihvatio presudu Đukovića.

Vještak Ljiljana Vukčević je ranije nakon razgovora sa Pavlovićem procijenila da je optuženi uračunljiv.

Sudija je odredio Pavloviću psihijatrijsko vještačenje zbog njegovog iznošenja odbrane da ga je zatvorenik Duško Martinovićnagovorio da pošalje sporno pismo.

Pavlović je, u odbrani, priznao da je poslao pismo, jer mu je, kako je rekao, Martinović rekao da zbog toga ne može odgovarati pred sudom.

“Ja bih da se javno izvinim Čađenoviću, jer to što sam napisao nije poteklo iz moje glave, Duško Martinović mi je rekao da zbog toga ne može da mi se sudi”, rekao je Pavlović iznoseći odbranu. On je pojašnjavao da je bio ljut na tužioca zato što mu je u drugom postupku pritvorio bolesnog brata, te da ga je Martinović naučio da mu pošalje pismo, pošto on ne bi fizički izdržao štrajk glađu.

“On mi je rekao da dodam tu rečenicu zbog koje mi se sudi”, naveo je Pavlović.