Učenicima zadržavanje do 72 sata, odloženo saslušanje djevojčice

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju juče je saslušano pet učenika OŠ "Radomir Mitrović" iz Berana zbog sumnje da su zlostavljali tri godine mlađu učenicu šestog razreda te škole

8179 pregleda1 komentar(a)
OŠ "Radomir Mitrović", Foto: Tufik Softić
15.03.2019. 11:20h

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je formiralo spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica iz Berana zbog krivičnih djela protiv polne slobode i odredilo im tužilačko zadržavanje do sedamdeset i dva sata.

To je Vijestima jutros saopšteno iz PR službe ovog tužilaštva.

“Obavještavam Vas da je ovo tužilaštvo formiralo spise predmeta prtiv 3 mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode. Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji pregled će obaviti vještaci odgovarajuče struke”, navodi se u dopisu PR VDT Bijelo Polje.

U dopisu koji je potpisao portparol i viši državni tužilac Hasan Lukač zaključuje se da dalje informacije nije u mogućnosti da da, “s obzirom da su u ptanju maloljetna lica, rukovodeći se pretpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku”.

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju juče je saslušano pet učenika Osnovne škole "Radomir Mitrović" iz Berana zbog sumnje da su zlostavljali tri godine mlađu učenicu šestog razreda te škole.

Postupak je započet u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, ali je po prikupljanju dokaza i identifikacije učinilaca krivičnog djela na dalje postupanje proslijeđen Višem državnom tužilaštvu.

Djevojčica je trebalo da danas bude saslušana u prisustvu roditelja, ali će najvjerovatnije biti saslušana u ponedjeljak, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Ona je već ljekarski pregledana u Beranama, nakon čega je otvoren postupak.

Kada je sve otkriveno, djevojčica je roditeljima i policiji ispričala kako je zlostavljana i mučena, snimana i potom ucjenjivana da dječacima donosi zlato i dragocjenosti.

On je u pratnji oca policiju povela na mjesto gdje su je dječaci navodno sačekivali na putu prema kući i pokazala napušteni objekat u koji su je navodno odvlačili i zlostavljali.

Ovaj slučaj izazvao je uznemirenost u Beranama i prati se sa posebnom pažnjom kako će se odvijati u tužilačkom i kasnije sudskom postupku.