Simonović apelovao da se brzo riješe problemi: Poražavajuće je što džudisti ne nastupaju pod zastavom svoje zemlje

Usvojen novi Statut COK

1511 pregleda1 komentar(a)
Dušan Simonović

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) jednoglasno je danas usvojila novi Statut, koji je usklađen sa odredbama novog Zakona o sportu.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović se zahvalio dosadašnjim potpredsjednicima Zorici Kovačević i Andriji Popoviću, kao i dosadašnjoj članici Izvršnog odbora Vesni Medenici, na izuzetnoj saradnji i pomoći u uspješnom vođenju ove organizacije, te poželio da saradnju nastave kroz radna tijela komisije i aktivnosti za čije obavljanje ne postoji zakonska smetnja.

Kazao je da je usvojeni dokument usklađen sa Zakonom o sportu, uz određenene korekcije i tehnička podešavanja.

„U nekim segmentima nastojaćemo da ga zadržimo kakav je bio, jer Statut mora biti usklađen i sa poveljom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nadam se da smo našli dobru mjeru da ispunimo zahtjeve i Ministarstva sporta i MOK-a”, kazao je Simonović nakon sjednice COK-a.

Simonović je ovom prilikom apelovao da se situacija u džudo savezu što prije riješi, kako džudisti ne bi trpjeli.

On je dodao da je COK finansirao odlazak potencijalnih olimpijaca, svojih stipendista, na jedan međunarodni turnir, kako bi bili u mogućnosti da prikupe bodove za odlazak na Olimpijske igre, jer time što ne nastupaju gube rejting.

Simonović je istakao da je nedopustivo i poražavajuće i to što naši džudisti ne nastupaju pod zastavom svoje zemlje, već to čine bez svoje himne i nacionalnih obilježja, zbog čega se ne ispunjava jedan od osnovnih principa u ostvarivanju javnog interesa kroz sport.

Skupštini je prisustvovalo 40 od ukupno 54 delegata.

Delegati su na početku sjednice minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom dugogodišnjem članu Izvršnog odbora i direktoru marketinga COK-a, Ranku Jovoviću.