Sastanak SPFCG i reprezentativaca: Gdje je granica ljudskog organizma?

Da li su pauze predviđene u toku i između sezona za igrače dovoljan za odmor i potpuni oporavak?

0 komentar(a)
Crnogorski reprezentativci, Foto: SPFCG
26.03.2018. 16:53h

Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) održali su danas sastanak sa crnogorskim reprezentativcima.

Povod je bilo globalno istraživanje koje sprovodi Svjetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro), a koje se odnosi na međunarodni kalendar mečeva.

"Svjedoci smo da se iz godine u godinu uvode nova takmičenja, povećava se broj utakmica, ali se samim tim povećava i pritisak na igrače, kojima ostaje sve manje vremena za odmor i oporavak".

"Svakako da fudbal u komercijalnom smislu pomjera granice, ali postavlja se pitanje gdje je granica ljudskog organizma koji treba da iznese sve obaveze koje iziskuje savremeni međunarodni fudbal? Da li su pauze predviđene u toku i između sezona za igrače dovoljan za odmor i potpuni oporavak? Ovo anonimno istraživanje, koje se sprovodi na globalnom nivou, treba da ekspertima pruži opšte informacije iz ugla onih koji neposredno učestvuju u fudbalu", kaže se u saopštenju SPFCG.

Predstavnici Sindikata uručili su reprezentativcima prigodne poklone - štitnike za noge američkog proizvođača G-force, proizvedene po vrhunskoj tehnologiji.