Obračun sa gigantom kad mu vrijeme nije

Košarkaši Budućnost Volija večeras (18.45) gostuju Fenerbahčeu, u četvrtak dočekuju Anadolu Efes, a već u ponedjeljak sa Cedevitom u Zagrebu igraju prvi meč polufinala ABA lige

3528 pregleda1 komentar(a)
Koti Klark na prvoj utakmici sa Fenerbahčeom

Nužno zlo. Ne može se bolje opisati sedmica sa dvije evroligaške utakmice pred najvažnije duele u sezoni, polufinale sa Cedevitom u ABA ligi...

Šest dana prije prvog duela u Zagrebu, košarkaši Budućnost Volija su otputovali na megdan Fenerbahčeu. Neprikosnoveni lider elitnog evropskog takmičenja, koji ima svega četiri poraza, već ove sedmice bi mogao da ovjeri 1. mjesto pred plej-of i jasno je da će upisati novu „recku”.

I da ih ne čeka Anadolu Efes u „Morači” u četvrtak, a potom i najvažnije gostovanje u sezoni, „plavi” bi večeras (18.45) bili bez šansi u azijskom dijelu Istanbula.

Razlika u klasi je ogromna, što se pokazalo i u Podgorici (65:89), a i Budućnost je uglavnom nemoćna na gostovanjima, o čemu govore i brojke - izgubila je svih 12 utakmica, uz koš-razliku minus 213 (prosječno 17,75).

Ljudski je, naravno, nadati se, ali je i Jasmin Repeša najavio da će dijeliti minutažu u dva meča sa turskim velikanima, kako bi ekipa bila svježa za duel sa Cedevitom.

- Fenerbahče je jedna od tri najbolje ekipe u Evropi, pravljena je da ide na fajnl-for i osvoji titulu. Do sada je neporažen kod kuće, a i lider je Evrolige. Utakmica će biti lijep izazov i šansa da pokažemo da smo na pravom putu pred plej-of. Očekujemo veoma tvrdu i tešku utakmicu i znamo da ćemo morati žestoko da se potrudimo za svaki posjed lopte. Idemo u Istanbul da probamo da odigramo dobru utakmicu i da se ne predamo do posljednjeg minuta - istakao je Repeša.

Koti Klark je u Podgoricu stigao kao statistički najbolji igrač VTB lige, ali u plavom dresu nije mnogo pokazao - prosjek u Evroligi mu je sedam poena i 4,3 skoka, a u ABA ligi tek nešto bolji (7,7 koševa i 4,7 uhvaćenih lopti). Sve bi mogao da ispravi u plej-ofu ABA lige, a čini se da polako ulazi u pravi ritam...

- Ovo je krucijalni dio sezone, a očekuje nas teška sedmica u Evroligi. Igraćemo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi i moramo da se potrudimo da im pariramo najbolje što možemo. Moramo da budemo i fizički i mentalno jaki da bismo pokazali najviše što možemo. Želimo da predstavimo sebe i klub u najboljem mogućem svjetlu na jednom od najtežih gostovanja u Evroligi - istakao je 26-godišnji Amerikanac.

Prvi strijelac Budućnosti u elitnom takmičenju, Erl Klark (11,6 poena), dvije sezone je proveo u Bešiktašu i dobro poznaje večerašnjeg rivala.

- Fenerbahče ima sjajne navijače, volim da igram u toj dvorani. U pitanju je odličan, vrhunski tim i biće nam veliki izazov da igramo protiv njega. Pokušaćemo da pobijedimo, to je definitivno. Teško nam je da se pripremimo, imamo mnogo utakmica, a malo treninga, ali znamo da igramo košarku i moramo da budemo spremni - jasan je krilni centar.