Pet komada: Sautgejtova „laka konjica” pregazila Čehe na „Vembliju”

Rahim Sterling upisao drugi het-trik za 13 dana

3147 pregleda0 komentar(a)
Rahim Sterling slavi het-trik, Foto: Reuters
22.03.2019. 23:10h

Engleska je potvrdila epitet apsolutnog favorita grupe A, jer je na „Vembliju” savladala Češku 5:0. Sautgejtova „laka konjica” je pretrčala rivala i zahvaljujući jednom od najbržih fudbalera svijeta, Rahimu Sterlingu, stigla do ubjedljive pobjede.

As Mančester sitija je na asistenciju nove zvijezde svjetskog fudbala, Džejdona Sanča, načeo mrežu Jiržija Pavlenke u 24. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi iznudio penal. Možda je portugalski arbitar Artur Soareš prelako pokazao na bijelu tačku, ali će se pamtiti da je Hari Kejn 18. put zaredom iskoristio jedanaesterac u dresovima Engleske i Totenhema...

Sterling se u 62. minutu odlično snašao nakon karambola u šesnaestercu domaćih i pogodio za 3:0, da bi u 68. kompletirao het-trik kada je poslije njegovog šuta sa 20 metara lopta zakačila Ondžeja Čelustku i prevarila Pavlenku.

Nesrećni Česi su na kraju dali i komičan autogol, a tragičar je bio Tomaš Kalas, defanzivac Čelsija na pozajmici u članu Čempionšipa, Bristolu.

U 63. minutu je ispisana istorija ostrvskog fudbala - Deklan Rajs, koji je odigrao tri utakmice za Republiku Irsku, ušao je u igru umjesto Dele Alija i zvanično postao prvi igrač koji je zamijenio dres tih dviju reprezentacija.

Engleska za tri dana gostuje na stadionu pod Goricom. Pitanje je mogu li „hrabri sokoli” da im odole...