Orlando na krilima Vučevića i Rosa nastavlja borbu za plej-of

Nikola Vučević je vodio rovovski duel sa Jonasom Valančunasom. Naš reprezentativni centar je na kraju zavrio meč sa 25 poena, 4 skoka, 3 asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade

1442 pregleda0 komentar(a)
Četvrta pobjeda u nizu: Orlando Medžik, Foto: Twitter

Orlando i Memfis su priredili svima u Amvej centru vrhunski trilier u kojem su "Magićni" uspjeli da slave tek nakon produžetka sa 123:119.

Nikola Vučević je vodio rovovski duel sa Jonasom Valančunasom. Naš reprezentativni centar je na kraju zavrio meč sa 25 poena, 4 skoka, 3 asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade.

Faktor "X" u pobjedi Medžika je bio Terans Ros koji je imao jednu od svojih lucidnih partija i sa klupe ubacio 31 poen od čega čak osam trojki (iz samo 12 pokušaja).

U timu Orlanda istakao se i Evan Furnie sa 27 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

"Najteže je igrati protiv ekipa koje nemaju šta da izgube i dođu potpuno rasterećeno kod vas. Ako im dan "klikne" pošteno će da vas oznoje", kazao je francuski košarkaš nakon meča.

"U modernoj NBA košaci ako ne igrate dobru odbranu, nemate šta da tražite na meču. Mi smo to tek počeli u četvrtoj četvrtini, i srećom po nas uspjeli smo da uknjižimo pobjedu", kazao je Stiv Kliford, trener Orlanda.

Memfis je pružio još jednu sjajnu partiju. Tim iz Tenesija iako nema nikakve šanse za doigravanje, ostavlja utisak ekipe koja igra fer i pošteno, i koje ne "tankuje" svjesno kako bi dobila bolju poziciju pred draft.

Fantastičan je bio Jonas Valančunas sa 23 poena i čak 24 skoka. Litvanac je tome dodao i 4 blokade.

Odličan je bio i Tajler Dorsi, rezervni plej koji je dobio mjesto u startnoj postavi nakon što je javljeno da Majkl Koneli nije u protokolu.

Dorsi je meč završio 29 poena i 9 asistencija i pokazao da ima potencijal. Ovaj igrač bi trebao posebno da bude interesantan nama, jer posjeduje grčki pasoš i već je nastupao za mlađe selekcije Grčke, pa tako možda bude u protokolu za Mundobasket na kojem će se naša reprezentacija sudariti sa Helenima.

Orlando je tako vezao četiri pobjede u posljednja četiri meča i došao na samo poraz više od osmog Majamija.

Bitka za plej-of će se voditi izgleda do posljednjeg meča.

"Magični" čekaju na doigravanje sedam godina.