El Čapova supruga pokreće modni brend s njegovim inicijalima

Novopečena modna kreatorka pozvala je svjetske dizajnere da putem advokata stupe s njom u kontakt

941 pregleda1 komentar(a)
El Čapo, Foto: Reuters

Ema Koronel Aispuro, supruga nedavno osuđenog meksičkog narkobosa El Čapa Guzmana, kojem prijeti doživotni zatvor, najavila je pokretanje modne linije odjeće sa suprugovim inicijalima JGL (Joaquin Guzman Loera) pišu američki mediji.

"Cilj mi je prikazati svoj i suprugov stil odijevanja. Prije njegova odlaska u SAD puno smo razgovarali o ovom projektu", napisala je na Instagramu 29-godišnja bivša kraljica ljepote, koja je pažnju javnosti nedavno privukla uskom odjećom što ju je nosila u sudnici tokom tromjesečnog sudskog procesa El Čapu.

Novopečena modna kreatorka pozvala je svjetske dizajnere da putem advokata stupe s njom u kontakt, piše Hina.

Njen je suprug (61) tokom suđenja nosio šarene košulje, patike i kačkete za bejzbol. Porota njujorškog suda 12. februara meksičkog je narkobosa proglasila krivim, a presuda će biti izrečena 25. juna.

El Čapo se od izručenja 19. januara 2017. nalazi u njujorškom zatvoru. Uhapšen je u januaru 2016. u Meksiku te je nakon godinu dana izručen Sjedinjenim Državama u skladu s optužnicom koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ubistva, otmice i druga krivična djela.

Prije prošlomjesečne presude potpisao je dokument kojim mu se odobrava komunikacija s vanjskim svijetom.

Iako kazna još nije određena, praktički je sigurno da će Čapo provesti ostatak života u američkom zatvoru, s obzirom na to da je prema američkom zakonu obavezna doživotna kazna zatvora za krivično djelo za koje je osuđen. Proglašen je krivim po svih deset tačaka optužnice.