Priželjkuju da se ponovi 2016. godina

Košarkašice Budućnosti od danas na fajnl-foru WABA lige. Rival u polufinalu, od 18.15 časova, je domaća Montana

73 pregleda0 komentar(a)
Goran Bošković, fajnl-for WABA 2018, press, Foto: Waba-league.com
24.03.2018. 11:56h

Košarkašice Budućnost Bemaxa su jednom osvojile WABA ligu, i to u godini (2016) kada su bile domaćin u Podgorici, i kada su jedini put uspjele da slave u polufinalu. U preostala tri pokušaja na fajnl-foru u protekle četiri godine, „plave“ su zastajale korak prije finala.

Novi pokušaj da se domognu finala i šanse da osvoje drugi pehar u ovom regionalnom takmičenju, Podgoričanke imaju večeras (18.15 sati) u Bugarskoj, protiv domaće Montane, sa kojom Budućnost ove sezone ima izjednačen skor, poraz u gostima (67:61) i pobjedu kod kuće (76:63)...

- Idemo na pobjedu protiv Montane, iako će biti jako teška utakmica, jer igramo sa domaćinom. Mi ćemo se potruditi da ispoštujemo svaki dogovor, da sve to sprovedemo na terenu i stignemo do pobjede – ističe Kristina Topuzović.

U prvom polufinalu, od 15 sati, igraće branilac trofeja Celje i Crvena zvezda. Pobjednici dva polufinala, u nedjelju od 18 sati igraće za pehar, poraženi od 15 časova za treće mjesto.

"Očekujem da će sve četiri utakmici biti jako kvalitetne te će pokazati, da je kvalitet WABA lige u Evropi potcijenjen. Montana je naš sada već tradicionalni rival. Za pobjedu moramo pružiti maksimum, možda će važan faktor biti i sreća. Niko na fajnl-for ne dolazi, da bi bio treći ili četvrti, zato je svaki klub fokusiran na polufinale", rekao je trener Budućnosti Goran Bošković na konferenciji za novinare u Montani.

Stefan Mihajlov, trener domaće Montane, istakao je da su pred svima "dva dana kvalitetne, zanimljive i izjednačene ženske košarke".

"Prošle nedjelje smo u Podgorici protiv Budućnosti u posljednjem kolu regularnog dijela sezone igrali rezultatski potpuno nevažnu utakmicu. U ovom meču će biti drugačije, svih 40 minuta će biti napeto", rekao je Mihajlov.

Računajući i prošlu sezonu, Budućnost ima pozitivan skor sa Montanom (3-2). Međutim, problem je što je svaka ekipa do sada pobjeđivala na domaćem terenu, a u ovom polufinalnom će Montana imati prednost domaćeg parketa i podrške sa tribina.

- Očekujemo neizvjesnu utakmicu, a mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo – dodao je Bošković.