Inspekcija zapečatila diskoteku „Index”

Zatvorena diskoteka u Studentskom domu, čiji je, navodno, neformalni vlasnik hapšeni narkodiler Luka Trubljanin

1051 pregleda13 komentar(a)
diskoteka Index, Foto: Zoran Đurić
23.03.2018. 15:06h

Turistička inspekcija zapečatila je diskoteku Index, koja je nelegalno poslovala u Novom studentskom domu u Podgorici.

“Vijesti” su prije dva dana objavile da je hapšeni narkodiler Luka Trubljanin neformalni vlasnik tog noćnog kluba, otvorenog 14. marta ove godine.

Istog dana Uprava za inspekcijske poslove poslala je turističku inspekciju u diskoteku.

Turistički inspektori utvrdili su da ugostiteljski objekat “Studentski klub INDEX” ne posjeduje odobrenje za rad izdato od nadležnog organa lokalne uprave.

“Objekat posluje u sastavu NVO Domski forum studenata. Zbog utvrđene nepravilnosti objekat je zatvoren stavljanjem službenog pečata na ulazna vrata poslovnog prostora. Inspektorka je takođe izdala rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i prekršajni nalog sa novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2.200 eura”, odgovoreno je “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove.

Reporteri “Vijesti”, međutim, juče nijesu primijetili pečat na vratima diskoteke.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, nakon što je objavljen tekst da se hapšeni kriminalac krije iza studentskog udruženja Domski forum studenata, na čijem čelu je Dejan Jurišević, ta NVO dobila je instrukcije da sredi papire i lokal otvore zakonito.

“Direktor JU Dom učenika i studenata - Podgorica, Radoslav Jovanović, razgovarao je sa Juriševićem i od njega tražio da lokal ne otvaraju dok ne dobiju sve potrebne dozvole. Tražio je i da se svaka žurka mora prijaviti, a da se može organizovati isključivo ako je Komisija odobri”, tvrdi sagovornik iz Doma učenika i studenata.

“Vijesti” saznaju da u noćnom klubu, kog zid dijeli od čitaonice u kojoj studenti spremaju ispite, ne postoji kasa i da gosti nijesu dobijali nikakve račune.

Navodno, na isti način godinama je u tom Domu poslovao i Trubljaninov kafić, koji je nedavno zatvoren.Taj lokal nalazio se na sedmom spratu Doma.

Jurišević, čiji je broj telefona upisan kao kontakt telefon za rezervacije, kazao je ranije da to udruženje organizuje žurke srijedom. On tvrdi da je vlasnik noćnog kluba Dom učenika i studenata Podgorica.

Kazao je da Trubljanin nema veze sa diskotekom.

Jovanović je, međutim, tvrdio da je Upravni odbor 2. marta odlučio da se prostor Disko kluba u Novom studentskom domu i preuređeni multifunkcionalni prostor u upravnoj zgradi povjeri na brigu i održavanje studentskim organizacijama - Domski forum studenata i Organizaciji studenata studentskog doma:

“Koje i koriste ovaj prostor za studentske sadržaje: studentske žurke, proslave diplomskih večeri, rođendana, tribune i druge sadržaje zatvorenog tipa”, odgovorio je Jovanović.

Jurišević nije želio da kaže ko organizuje žurke petkom i subotom, kada diskoteka, po tvrdnjama studenata, radi do zore.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Trubljaninom koji je hapšen nakon što je u njegovoj kući krajem maja 2017. godine pronađeno 65 ličnih karata.

Tužilaštvo je tada provjeravalo za šta su mu lične karte služile i da li su možda korišćene u nekom izbornom procesu.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Trubljanin na čelu jedne od kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem droge. Lokal otvoren na drugom mjestu u zgradi

Više studenata ispričalo je “Vijestima” da je lokal sada otvoren na drugom mjestu u zgradi.

Direktor Doma Radoslav Jovanović nije ranije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je upoznat sa tim da je Trubljanin neformalni vlasnik diskoteke Index, a bez odgovora ostala su i pitanja da li mu je poznato da je Trubljanin dovođen u vezu sa švercom droge i da ga često viđaju u Domu.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je upravo Jovanović omogućio Trubijaninu da renovira prostor u Studentskom domu i tamo otvori noćni klub.