Centralna banka ostvarila dobit od 3,57 miliona eura

Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu

791 pregleda5 komentar(a)
CBCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu.

“Savjet CBCG je donio odluku o raspodjeli dobiti za 2018. godinu i odluku o povećanju osnovnog kapitala banke” saopšteno je juče iz vrhovne monetarne institucije, ali nije precizirano više detalja u vezi sa ove dvije odluke. Savjet je u petak usvojio finansijski izvještaj CBCG za prošlu godinu sa izvještajem nezavisnog revizora koji je dao pozitivno mišljenje na poslovanje.

“Nezavisni revizor je ocijenio da finansijski izvještaji prikazuju istinito i objektivno finansijsku poziciju CBCG, kao i rezultate njenog poslovanja i tokove gotovine u skladu sa međunarodnim standardima. Eksterni revizor nije imao preporuka u dijelu finansijskog poslovanja CBCG koje bi se odnosile na nedostatke u sistemu internih kontrola”, saopšteno je iz CBCG

Prema podacima iz finansijskih izvještaja, ukupni ostvareni prihodi CBCG bili su 16,7 miliona eura i veći su za 17 odsto u odnosu na plan. Iz CBCG su kazali da u prethodne dvije godine nije povećavala tarifa koje naplaćuje za svoje usluge i servise koje pruža, što potvrđuje da je finansijsko poslovanje za 2018. godinu bilo uspješno. Tvrde da troškova poslovanja potvrđuju racionalno poslovanje i da su ukupni troškovi zaposlenih zadržani na nivou iz 2017. godini.