Vulin nakon sastanka sa Vučićem: Na sugestiju vrhovnog komandanta odložio sam štrajk glađu

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici "novog DOS-a", odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, namjeravali da upadnu u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele

3069 pregleda14 komentar(a)
Vulin, Foto: Beta-AP

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio sugestiju svog "saborca i vrhovnog komandanta" Aleksandra Vučića da odloži planirani štrajk glađu, dok takav štrajk eventualno ne otpočnu predstavnici opozicije.

"Poslušaću to. Ne lako i ne sa entuzijazmom", rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Palati Srbija i dodao da se on ne slaže uvijek sa Vučićem ali da vjeruje u njegove procjene, jer u to veruje i Srbija.

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici "novog DOS-a", odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, namjeravali da upadnu u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele.

"Tako su htjeli da prikažu i Aleksandra Vučića kao nekoga ko ne brine o tuđim životima. Ja sam uvijek spreman za borbu a smatram i da je najbolje da se održe izbori", rekao je Vulin.

Na pitanje zbog čega nijesu reagovale nadležne državne institucije, ako već smatra da je država ugrožena, Vulin je rekao da bi u svakoj zemlji institucije reagovale i na upad u Radio-televiziju Srbije, a da se to ovdje nije dogodilo.

Odgovarajući na pitanje ko je taj ko može da izvrši državni udar, Vulin je rekao da je to svako ko pokuša da sruši legitimno izabranu vlast.