Gvardiola: Ne želim da igrači zaborave šta se desilo u srijedu, igramo protiv dobrog rivala

"Šta će Liverpul uraditi u Kardifu nije nešto na šta mogu da utičem. Za nas se borba za titulu nastavlja utakmicom sa Totenhemom i samo nas to interesuje", jasan je Španac

976 pregleda0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters

Igrači Mančester sitija još se nijesu oporavili od šokantne eliminacije od Totenhema iz Lige šampiona, a već sjutra ih u Premijer ligi očekuje bitan susret sa istim rivalom.

"Građani" su drugi na tabeli sa 83 boda - imaju dva boda manje i utakmicu manje od Liverpula, pa im je sjutrašnji duel sa "pijevcima" (13:30 časova) na "Etihadu" u 35. kolu Premijer lige veoma bitan.

Svjestan situcije je i trener aktuelnog prvaka Engleske, Pep Gvardiola

"Ne želim da igrači zaborave ono što se desilo u srijedu, ne mogu to da očekujem od njih. Svi smo ljudska bića, biće potrebno vrijeme da prebolimo, ako neko misli da nas ne boli, taj griješi. Ali na sreću navijači su uz nas, uz njih je lakše. Moramo da se izdignemo", komentarisao je Gvardiola duel u Ligi šampiona.

Sjutra je još jedan bitan meč.

"Vjerujem da će biti jednako intenzivno kao i u srijedu. I jedan i drugi tim će napadati. Neće biti lako zato što igramo protiv jako dobrog rivala, ali daćemo sve od sebe".

Konkurent za titulu, Liverpul gostuje Kardifu (nedjelja u 17:00 časova)

"Šta će Liverpul uraditi u Kardifu nije nešto na šta mogu da utičem. Za nas se borba za titulu nastavlja utakmicom sa Totenhemom i samo nas to interesuje", jasan je Španac.