Vučić: Cilj nam je razvoj Srbije, ne sukobi

Moramo da brinemo o novinarima za koje mislite da ne rade posao kako treba, ne odgovarajte im ili odgovarajte na najpristojniji način

831 pregleda1 komentar(a)
Vučić na skupu, Foto: Beta-AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je cilj aktuelne vlasti razvoj Srbije, a ne sukobi.

"Naš najvažniji cilj u narednom periodu je razvoj Srbije, nove fabrike, investicije, veće plate, penzije. Naš cilj je uspješna, vrijedna i zaposlena Srbija, zadovoljni građani Srbije. Naš cilj nisu sukobi, čak ni sa onima kojih je mnogo manje, a prijetili su nam na različite načine", rekao je Vučić na mitingu Budućnost Srbije u Beogradu.

On je opoziciji poručio da se na izborima sve rješava i da narod treba da donese odluku.

Vučić je kazao da među ljudima koji su protiv vlasti ima i onih koji žele dobro Srbiji i da treba da vide oko čega mogu da se saglase, a ne samo oko čega mogu da se sukobljavaju.

"Sve može, ultimatumi i nasilje ne može. Niko nikada u ovoj zemlji neće moći nasiljem da ostvaruje političke ciljeve to je nedopustivo, nema ultimatuma u politici", naglasio je Vučić.

On je kazao da je Srbija slobodna i demokratska i da moraju da budu pažljivi i prema onima koji drugačije misle.

"Ne možemo da uzvraćamo na isti način, naša je odgovornost veća. Moramo da brinemo o novinarima za koje mislite da ne rade posao kako treba, ne odgovarajte im ili odgovarajte na najpristojniji način. Protivnicima lijepo odgovorite. Jedino ako krenu u nasilje onda odgovorite snažno, oštro i ozbiljno, jer nasilje ne smije nikome da padne na pamet i ne mogu da se rješavaju problemi sjekirama testerama ili ko zna čime", rekao je Vučić.

On je poručio da moraju da budu jedinstveni, ali da to ne znači da svi treba da misle isto.

"To što ste vi večeras pokazali je Srbija", rekao je Vučić okupljenima navodeći da nikada nije govorio pred tolikim brojem ljudi i da ni u budućnosti neće.

Govoreći o evropskom putu Srbije, on je kazao da Srbija želi da bude član EU, ali isto tako da sačuva najbliže i najbolje prijateljske i bratske odnose sa Rusijom i gradi još črvšće odnose sa Kinom.

"Ma koliko nas neko pritiskao da uvodimo sankcije Rusiji mi to nećemo i ne želimo da uradimo. Niti je Rusija uvodila nama sankcije Srbiji, niti ćemo mi njima", rekao je on.

Kako je dodao politika Srbije je jasna i po pitanju vojne neutralnosti.

"Bićemo vojno neutralni, ali hoćemo da imamo snagu da sami čuvamo i štitimo nebo i zemlju ne treba nam ničija pomoć jačaćemo naše odbrambene snage iz godine u godinu ne zato što hoćemo napad na bilo koga, nego zato što čuvamo budućnost za našu djecu, sigurne granice i sigurno nebo", rekao je Vučić.

On je kazao i da je ponosan na suze koje je pustio tokom svečanosti povodom godišnjice NATO bombradovanja u Nišu.

"Tih suza se ne stidim", istakao je Vučić.