Školjka jaja od tri do pet eura

Prodavci nude i kesice lukovine u kojoj mnogi tradicionalno vole da farbaju jaja, za koju je potrebno izdvojiti 50 centi

1112 pregleda0 komentar(a)
Prodaja vaskršnjih jaja na zelenoj pijaci, Foto: Luka Zeković
24.04.2019. 08:38h

Na zelenoj pijaci u Gintašu prodavci nude raznolik asortiman dekoracija i ukrasa za jaja za vaskršnje praznike.

Jaja koštaju od 10 do 15 centi po komadu, tri do četiri i po eura za školjku. Najskuplja su bijela jaja za koja je potrebno izdvojiti 17 centi po komadu, odnosno 5,10 eura za školjku.

Prodavci nude i kesice lukovine u kojoj mnogi tradicionalno vole da farbaju jaja, za koju je potrebno izdvojiti 50 centi.

Na zelenoj pijaci u Gintašu kilogram jagoda prodavci nude tri eura, jabuke se mogu kupiti za euro po kilogramu, banane od 1,2 do 1,4 eura, pomorandža španska je euro i po. Limun se mogao kupiti od euro i po do dva.

Suve smokve su tri, a suve šljive od tri do četiri eura. Orah se mogao kupiti za šest eura, badem i lješnik koštaju 10, a indijski orah 14 eura.

Mladi krompir se nudi od 1,2 do 1,5 eura, stari košta 0,80 centi, cvekla od euro do 1,40. Tikvice su euro i po, karfiol i krastavac su dva, a za kilogram salate i mladog luka potrebno je izdvojiti od dva do 2,5 eura eura.

Cijena šargarepe je dva i po eura, brokola i paprike su tri i po eura. Paradajz košta 1,5 do tri i po eura.

Kilogram crnog luka je od euro i po do dva i po eura. Luk bijeli je pet eura. Pasulj košta od 2,5 do tri eura