Počinje proljećni pazar na Trgu nezavisnosti

Novina proljećnog pazara biće segment filmskog programa koji će se organizovati u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore

936 pregleda0 komentar(a)
Sa Pazara, Foto: Proljećni pazar

Glavni grad Podgorica, Turistička organizacija Podgorice i Culture Club od danas do 21. maja organizuju Podgorički proljećni pazar na Trgu nezavisnosti.

Podgorički proljećni pazar je dvadesetodnevna manifestacija koja će se realizovati na glavnom gradskom trgu.

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić kaže da će Podgoričani imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom, umjetničkom, zabavnom programu i bogatom gastronomskom sadržaju, dok će mladi manje afirmisani crnogorski umjetnici dobiti prostor da se predstave podgoričkoj publici.

Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović kaže da je prvi novogodišnji pazar postavio visoke kriterijume u pogledu organizacije i kvaliteta programa i dodala da će i na proljećnom pazaru građani biti u prilici da prate kvalitetan i sadržajan program, koji će svakako nositi i određene novine u odnosu na prvi pazar.

„Glavni cilj je da na ovom pazaru učešće uzme veći broj kvalitetnih i afirmisanih crnogorskih bendova, a na veliko zadovoljsto proljećni pazar će 1. maja otvoriti bend STAY TUNED TRIO Jazz/pop/rock u gudačkoj varijanti”, istakla je Medigović.

Novina proljećnog pazara biće segment filmskog programa koji će se organizovati u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore. Građani će biti u prilici da koriste i bioskop na otvorenom u okviru kojeg će se prikazati pet filmova koji su snimljeni u Podgorici. U susret proslavi Dana nezavisnosti 20. maja održaće se koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

Sava Rakočević, direktor Culture Club-a, kaže da su odlučili da podrže i niz manjih događaja koji neće biti organizovani na samom Trgu, ali će biti dio Pazara – žurka u Kolektoru, kao i proljećni piknik u cilju podizanja svijesti o pravilnom korišćenju i očuvanju zelenih površina.

Novi segment je i knjižara na otvorenom i u okviru nje manja čitalačka zonu, kao i nekoliko knjižara koji će izlagati svoje naslove.

Novina je i zelena pijaca, gdje će se pružiti prilika crnogorskim poljoprivrednim proizvođačima da prezentuju i prodaju svoje proizvode.