Hjuston smanjio na 2:1, Harden jači od povrede: "Mogu da vidim"

Popularni Brada je meč završio sa 41 poenom, devet skokova i šest asistencija. Erik Gordon je postigao 30, a Klint Kapela je imao dabl dabl - 13 poena i 11 skokova

1353 pregleda0 komentar(a)
Harden šutira preko Grina, Foto: Reuters
05.05.2019. 09:25h

Hjuston Roketsi savladali su na svom terenu Golden Stejt Voriorse sa 126:121 i smanjili na 2:1 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Domaći su vodili tokom većeg dijela utakmice, imali su uglavnom dvocifrenu prednost, a aktuelni šampion je ipak uspio da se vrati u četvrtoj četvrtini i dolazilo je do smjena u vođstvu.

Voriorsi su bili pred pobjedom i vođstvom od 3:0 u seriji, pošto su 38 sekundi prije kraja vodili sa 112:110.

Ipak, najbolji igrač Hjustona Džejms Harden je sa linije slobodnih bacanja izborio produžetak, a onda u dodatnih pet minuta postigao sedam od ukupno 14 poena i vodio tim do konačnog trijumfa.

Popularni Brada je meč završio sa 41 poenom, devet skokova i šest asistencija. Erik Gordon je postigao 30, a Klint Kapela je imao dabl dabl - 13 poena i 11 skokova.

Kod gostiju Drejmond Grin je došao do tripl dabla od 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija, dok je najefikasniji bio Kevin Durent sa 46 poena. Stef Kari je postigao 17, a Klej Tompson i Andre Igudala po 16 poena.

"Znali smo da će biti velika borba. Za svaku loptu u svakom meču. Moraš da budeš jak i fizički i mentalno. Znamo protiv koga igramo i moramo da uživamo, da se zabavljamo i da prihvatimo izazov i da se takmičimo na visokom nivou", rekao je poslije meča Harden.

Harden je imao i jasan odgovor na pitanje o čemu je razmišljao u samom finišu meča.

"Samo da zatvorim utakmicu. Zato sam ovdje. To je moj posao. I mislim da to dobro radim. Pogodiš, pormašiš, pokušaš ponovo - to je to", rekao je Brada.

Hardenovo oko još uvijek je crveno zbog povrede u prvom poluvremenu prethodne utakmice, koju je Hjuston izgubio, a zbog koje je tada na kratko morao da napusti teren.

"Ali, mogu da vidim. Bilo je teško prethodnih nekoliko dana, ali imamo veoma dobre ljekare koji mi pomažu svakodnevno. Uradili su sve što je bilo potrebno da budem spreman da igram i veoma sam im zahvalan", poručio je Harden.

Naredni četvrti meč igra se u Hjustonu u noći između ponedjeljka i utorka od 3:30, a peti u Ouklendu u srijedu od 22 časa.