U petak počinje šesti Memorijal „Nikola Zenović"

Kako je saopšteno, na turniru će ove godine nastupiti 16 ekipa veterana sa prostora bivše Jugoslavije

369 pregleda0 komentar(a)
Detalj sa prošlogodišnjeg memorijala

Šesti odbojkaški Memorijal “Nikola Zenović” počinje u petak u Budvi i trajaće do nedjelje, saopštio je organizator.

Turnir, koji je već postao tradicionalan, održava se u čast i sjećanje na pokojnog Nika, velikog odbojkaškog radnika, koji je čitav svoj život utkao u ovaj sport, nekadašnjeg igrača, a kasnije direktora Avale (klub je 90-ih godina preimenovan u Budvansku rivijeru), koga ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka.

Kako je saopšteno, na turniru će ove godine nastupiti 16 ekipa veterana sa prostora bivše Jugoslavije.

Da je riječ o izuzetno dobro osmišljenom i organizovanom turniru svjedoči podatak da pojedine ekipe, poput odbojkaša iz Zagreba, Beograda, Kraljeva, Vranja, Podgorice pet godina zaredom učestvuju na turniru.

"Kako je to Nikola radio za života i sada kad već šest godina nije sa nama, okuplja nas u Budvi da se družimo i igramo odbojku. Uvjeren sam da ćemo ponovo biti dobri domaćini, da će se svi učesnici turnira dobro osjećati na Budvanskoj rivijeri i vjerujuem i narednih godina biti naši dragi gosti", izjavio je Luka Liješević član Organizacionog odbora turnira.

Organizator je najavio da je već izvjesno da će na turniru učestvovati ekipe: Niko Zenović (Budva), Lovćen (Cetinje), Piloti (Zemun), Prijatelji (Hrvatska), Volley Vet’s (Beograd), Mladost Veterani 1977 (Zagreb), Kraljevo (Kraljevo), Budva, Krsto Radusinović (Podgorica), Titograd (Podgorica), Vranje, Tigrići (Beograd) u muškoj konkurenciji, te Zora (Podgorica), Stjuardese (Zemun), La Familija (Beograd) i Kraljevo u ženskoj konkurenciji.

Učešće na turniru je potvrdila proslavljena odbojkašica iz Srbije, Ivana Đerisilo sa sestrom, a gost će biti i član “zlatne odbojkaške generacije” Slobodan Boškan, bivši selektor Crne Gore i nekadašnji trener Budvanske rivijere.

"Hvala svima, a bilo ih je odista mnogo, koji su pomogli u organizaciji turnira. Svi oni na neki način iskazali su poštovanje i želju da turnir bude besprekorno organizovan. Ove godine odlučili smo da turnir ima i humanitarni karakter. Sva tri dana prikupljaćemo finasijsku pomoć za “Puževu kućicu” i na taj način pomoći Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju", kazao je Milo, sin pokojnog Nikole Zenovića.

Pobjednici dosadašnjih turnira su: Bosna (Sarajevo), Mladost Veterani 1977 (Zagreb), Kraljevo (2016 i 2017. godine) i Fam 45 (Beograd).

"Počeli smo 2013. godine sa revijalnom utakmicom sa sarajevskom Bosnom, sljedeće godine smo ugostili Mladost iz Zagreba, a već treće godine počeli smo da razmišljamo o organizaciji turnira sa veteranima iz zemalja iz okruženja, upravo onako kako bi želio i naš otac. Ono što nas posebno raduje jeste da će tokom trajanja turnira na ulazu u salu biti postavljene kutije za donacije i sav prihod će biti proslijeđen Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju Puževa Kućica”, kazao je u ime organizatora sin Nika Zenovića, Nemanja Zenović.

Svečano otvaranje je zakazano je u petak, sa početkom u 18 sati, u Mediteranskom sportskom centru.

"Nakon posljednje utakmice, proglasićemo pobjednika turnira i uručiti pehare i zahvalnice, dok ćemo uveče tradicionalno organizovati druženje u hotelu Mediteran. Cilj organizacije ovog turnira nije prioritetno odbojka, već susreti, druženje i podsjećanja na neka zajednička lijepa i uspješna odbojkaška vremena”, zaključio je Zenović.