Perović: Nakon kolegijuma olakšan dalji rad i moje postupanje

"Za mene je ovakav politički "ritern" kvalifikovanja mog punog kapaciteta negdje i očekivan"

702 pregleda2 komentar(a)
Dragica Perović, Foto: Privatna arhiva

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović sa predsjednicima odborničkih klubova održala je sjednicu kolegijuma nakon kojeg je saopštila da joj je sada olakšan dalji rad i postupanje, kao i da se obratila resornom Ministarstvu javne uprave za davanje mišljenja i instrukcija za dalji rad.

Sjednici su prisustvovali pozvani članovi kolegijuma i predstavnik izvršne vlasti potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić, prenosi Radio Kotor.

"Sjednica je sazvana na osnovu zahtjeva koji su mi upućeni sa više adresa – od odbornice URE i Kluba SNP-a, kao i od strane više od 1/3 odbornika, novoformirane odborničke većine. Na koji način je nesporno priznat moj puni legitimitet i legalitet, što mi je u pripremi sjednice kolegijuma, od strane predsjedavajućeg, sa nelegalnog zasijedanja, od 24. aprila, Željka Avramovića, potvrđeno - da sam ja trenutno jedini funkcioner u Opštini Kotor, sa, kako je rečeno, punim kapacitetom. Iako je isti moj puni kapacitet, nakon oficijelnog prekida SO i određivanja pauze, radi pribavljanja mišljenja od nadležnih organa ignorisao, te kao predsjedavajući, nelegalno razriješio predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, na koji način je na najflagrantniji način izazvana kriza vlasti u Kotoru. Stoga je za mene ovakav politički "ritern" kvalifikovanja mog punog kapaciteta negdje i očekivan", navela je Perović.