Simović o dolasku Stijepovića na prijem Vlade: Ne bih tom detalju pridavao toliki značaj

U razvijenim demokratijama drugačije razmišljaju. Sličan korupcionaški skandal u Austriji je opasno uzdrmao Vladu

4133 pregleda12 komentar(a)

Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović koga Tužilaštvo sumnjiči za pranje novca, prije tri dana na Cetinju je rame uz rame sa domaćim i stranim političarima i diplomatama, proslavljao 13 godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

To što je kao glavni akter u aferi "Koverat" bio među zvanicama koje je premijer Duško Marković ugostio na tradicionalnom prijemu, za potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, nije važan detalj.

"Ja bih tu bio vođen logikom prezumpcije nevinosti i ne bih tom detalju pridavao baš toliki značaj, da negdje događaj sa kojim obilježavamo 13 godina postajanja i nezavisnosti Crne Gore da bilo koji detalj baci sjenku u odnosu na događaj koji svi zajedno proslavljamo, na dobro svih građana Crne Gore", rekao je Simović za Televiziju Vijesti.

U razvijenim demokratijama drugačije razmišljaju. Sličan korupcionaški skandal u Austriji je opasno uzdrmao Vladu.

Vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe podnio je ostavku nakon video snimka na kojem se vidi kako zajedno s potpredsjednikom njegove desničarske Slobodarske partije Johanom Gudenusom, navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku stranci.

Kancelar Sebastijan Kurc čija je vladajuća Narodna partija sa njima u koaliciji zatražio je da se raspišu vanredni izbori.

U Crnoj Gori, Slavoljub Stijepović uprkos aferi "Koverat" koja je nastala početkom januara obavlja funkciju generalnog sekretara predsjednika, a u tom svojstvu je i prisustvovao prijemu.

Upitan da li je to primjereno, Simović je odgovorio:

"Pa, to je stvar pojedinca, subjektivnog odnosa, ja sam vam kazao svoj stav".