Umjetnička kolonija na temu korupcije

Rok za prijave na javni poziv, koji je raspisao Centar za građansko obrazovanje, otvoren je do 3. juna

299 pregleda3 komentar(a)
Konkurs otvoren do 3. juna

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i NVO Za druga objavili su javni poziv za učešće na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika, a rok za prijave je 3. jun 2019 godine do 17 časova.

“U cilju doprinosa borbi protiv korupcije kroz alternativne načine i mobilizaciji umjetničke zajednice u komunikaciji aktuelnih društvenih izazova, pozivamo vizuelne umjetnike, kao i studente vizuelnih umjetnosti da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika”, poručili su organizatori i dodali da će u fokusubiti učešće umjetnika u tretmanu korupcije kao evidentne i pogubne društvene devijacije.

Originalni radovi učesnika na koloniji treba da obuhvate percepciju, uzroke i posljedice koruptivnih praksi u svim društvenim i političkim aspektima, objašnjavaju organizatori i dodaju da je planirano da kolonija traje tri dana (preliminarni datumi su od 13. do 15. juna).

Dokumentacija za prijavu se dostavlja u elektronskoj formi: ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu; kratku biogafiju (sa posebnom osvrtom na radove ili aktivnosti u ovoj oblasti, ako ih je bilo); predlog potrebnog materijala za rad tokom trajanja kolonije, na adresu: info@cgo-cce.org sa naznakom „Prijava na javni poziv za regionalnu koloniju“.

Poziv je raspisan je u okviru projekta “Smjestimo korupciju u muzej!” koji CGO sprovodi u partnerstvu sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI) iz Podgorice, NVO Bonum iz Pljevalja, UL Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Agencijom za sprječavanje korupcije i Ministarstvom javne uprave, finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.