Montenegro Airlines fokerom iz Rumunije mijenja svoj foker

Kako je „Vijestima“ rečeno u poslovodstvu MA, iznajmljeni rumunski „foker“ u njihovoj floti će do 15. juna odmijeniti Montenegro Airlinesov „foker F-100“ registracije 4O-AOP, a koji je trenutno van saobraćaja zbog servisa motora što se obavlja u Dalasu u SAD

1259 pregleda0 komentar(a)
Iznajmljeni rumunski foker, Foto: Jetphotos
24.05.2019. 14:58h

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines uzela je u kraći tzv.wet lease (zakup sa posadom, održavanjem i osiguranjem) avion tipa „foker-f-100“ od rumunskog avioprevoznika Carpatair.

Vazduhoplov registracije YR-FKB preksinoć je iz Arada u Rumuniji doletio u Tivat odakle je juče obavio i prve letove za Montenegro Airlines na redovnoj liniji crnogorske nacionalne aviokompanije za Beograd, odnosno čarter liniji za Bari.

Kako je „Vijestima“ rečeno u poslovodstvu MA, iznajmljeni rumunski „foker“ u njihovoj floti će do 15. juna odmijeniti Montenegro Airlinesov „foker F-100“ registracije 4O-AOP, a koji je trenutno van saobraćaja zbog servisa motora što se obavlja u Dalasu u SAD.

Pored Carpatairovog „fokera“ koji je uzet u kratkotrajni zakup na 100 tzv.blok-sati, MA je za ovogodišnju ljetnju IATA sezonu već na duži rok uzeo u wet lease još jedan rumunski avion - „boing B 737-300 classic“ YR-BAP rumunske aviokompanije Blue Air, kapaciteta 139 putnika. Taj avion će za MA letjeti do 15.oktobra.