Dulse Ponteš na Kanli kuli 17. avgusta

Biće organizovani Herceg Novi Guitar Day koji će promovisati program festivala na različitim lokacijama u Herceg Novom, kao i midnight Guitar Art Café Club

221 pregleda0 komentar(a)
Dulse Ponteš, Foto: Privatna arhiva

Zvijezda 14. Guitar art summer festa (GASF) koji će se u Herceg Novom održati od 15. do 20. avgusta je portugalska umjetnica Dulse Ponteš koja će imati koncert na Kanli kuli 17 avgusta. U svijetu je poznata po interpretaciji pesme ‘’Canção do mar’’ - koja je postala najizvođenija portugalska pjeesma svih vremena. Tradicionalni fado spaja sa savremenim stilovima, a njena muzika, osim iberijskom muzičkom tradicijom, inspirisana je i arapskim, afričkim i brazilskim zvukom

Njenih devet albuma prodati su u više miliona primjeraka uz brojna kompilacijska izdanja, a sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom. Dobitnica je mnogih međunarodnih nagrada, “Amigo” za najboljeg izvođača latino muzike i međunarodne nagrade ”Tenco” ali i prestižnih priznanja ”Maria Carta” i ”Microfono de oro”.

Na otvaranju 14. GASF nastupiće Quartet While my guitar gently weeps (Španija, Makedonija, Tunis), a u nastavku festivala Daniel Casares (Španija), Pely Barna (Mađarska), Grupa “Spona” (Srbija), Costas Cotsiolis (Grčka) i Campbell Diamond (Australija). Završni program su Gitarske integracije 2, a nastupiće najbolji crnogorski studenti i učenici klasične gitare.

Guitar Art Summer Fest, profesionalna i stručna manifestaciju okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, studenata, do njihovih profesora i vodećih svjetskih gitarista. Osim koncerata planirane su majstorske radionice, izožbe i drugi sadržaji. U galeriji SueRyder biće retrospektivno predstavljena najveća imena festivala u protekle dve decenije.

Biće organizovani Herceg Novi Guitar Day koji će promovisati program festivala na različitim lokacijama u Herceg Novom, kao i midnight Guitar Art Café Club.

Za sve programe Festivala na Trgu od muzike ulaz za publiku je slobodan, jedino će za program na Kanli kuli biti organizovana prodaja karata.