Odloženo suđenje Vuki Goluboviću

Vuka Golubović je optužen da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet grada na čijem je bio čelu

3747 pregleda1 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
05.06.2019. 20:40h

Suđenje bivšeg predsjedniku Opštine Berane Vuki Goluboviću i ostalim okrivljenim, odloženo je za 19. jun u Višem sudu u Podgorici, zbog odsustva okrivljenog Darka Mališića, zbog lošeg zdravstvenog stanja. Predsjednica specijalnog vijeća sudija Ana Vuković je danas u sudu kazala da nema uslova da se održi glavni pretres.

Advokat Lazar Aković, branilac okrivljenog je sudu rekao da Darko Mališić nije bio u mogućnosti da dođe na zakazani glavni pretres zbog lošeg zdravstvenog stanja. Sudija je navela da je sud anagažovao vještaka medicinske struke koji je na osnovu medicinske dokumentacije utvrđivao procesnu sposobnost okrivljenog da učestvuje u sudskom procesu.

Specijalni tužilac Tatjana Žižić je sudu navela da je u saznanju da je nad firmom D.O.O “Tehnostar” iz Berana otvoren stečajni postupak u Privrednom sudu Crne Gore, te da ubuduće sva prava u odlučivanju, prenose se na stečajnog upravnika. Zatražila je da sud provjeri ove informacije i pribavi dokumentaciju od Privrednog suda. Advokat Goran Pantović iz Berana je potvrdio ovu informaciju, dodajući da je 08. maja 2019. pokenut stečajni postupak, a za stečajnog upravnika je postavljena Snežana Jović.

Vuka Golubović je optužen da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet grada na čijem je bio čelu. Pored Vuke Golubovića i Darka Mališića, aktom tužilaštva obuhvaćen je i Vukin brat Milan Golubović, bivši načelnik beranskog katastra Momčilo Sajičić i geodeta Vučeta Mališić. Optužnicom je obuhvaćeno i pravno lice D.O.O. „Tehnostar” Berane.

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage SDT-a, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za ukupno 192.761 euro. Milan Golubović beransku opštinu je, prema navodima optužnice, oštetio za 5.000 eura, dok se Darko Mališić i Momčilo Sajičić terete da su, uz pomoć geodete, u tri navrata opštinsko zemljište, vrijednosti 334.829 eura, bez pravnog osnova, upisali na kompaniju „Tehnostar”.