Opština Plužine odlučila sa koliko novca će pomoći nevladine organizacije

NVO “Ljubitelji skijanja“ će za nabavku opreme za svoje članove dobiti 1.100 eura

182 pregleda0 komentar(a)
Pomoć dobilo pet lokalnih NVO i jedna iz Nikšića: Plužine, Foto: Svetalana Mandić

Opština Plužine će ove godine finansirati pet projekata koje realizuju nevladine organizacije (NVO) iz tog grada i jedan nikšićke NVO, a ukupan iznos sredstava je 5.000 eura.

To je odlučila Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Kao i prošle godine, najviše novca - 1.500 eura, dobiće Udruženje lovaca i ribolovaca “Bajo Pivljanin“ za zaštitu divljači i izradu lovno-tehničkih objekata.

NVO “Ljubitelji skijanja“ će za nabavku opreme za svoje članove dobiti 1.100 eura. Lokalna uprava će sa po 700 eura učestvovati u finansiranju projekata Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Piva“ iz Plužina za organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi i NVO “E viva Piva“ za integrisanu uslugu kućne njege starih lica.

“SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“ iz Nikšića, prema odluci Komisije, za projekat “Lokalna akcija protiv rodno zasnovanog nasilja u opštini Plužine“ dobiće 500 eura, koliko je opredijeljeno i za NVO “Da ožive pivska sela“ i njihov projekat kojim namjeravaju da podstaknu razvoj voćarstva u Plužinama.